Ege Bölgesi'nde yetişen Lactarius (Pers) türleri üzerine taksonomik araştırmalar
Taxonomic studies on the lactarius species in the Aegean Region of Turkey
  1. Tez No: 418622
  2. Yazar: HANDAN ÇINAR YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA IŞILOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Lactarius, Taksonomi, Yeni Kayıtlar, Ege Bölgesi, Türkiye, Lactarius, Taxonomy, New Records, Aegean Region, Turkey
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 250
Özet
Bu çalışma, Ege Bölgesi'nde yetişen Lactarius türlerinin çeşitliliğini belirlemek amacıyla 2013-2015 yılları arasında yapılmıştır. Bölgedeki 8 il ve ilçelerinde yapılan çalışmada 922 adet örnek toplanmış olup, 37 farklı takson belirlenmiştir. Örneklerin morfolojik ve mikroskobik çalışmaları yapılarak belirlenen 37 taksondan; 13 tanesi bölgede ilk defa bulunmuş olup, diğer taksonlardan 16 tanesi ise Türkiye için yeni kayıt olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study has been done in the years of 2013-2015 to determine of the diversity of the Lactarius taxa in the Aegean Region of Turkey. 922 mushrooms specimens collected from the region which have 8 cities with their districts and 37 different taxa have been identified. After morphological and microscophical studies of specimens, 13 taxa were found for the first time in the region and other 16 taxa were determined as new records for Turkey.