Suça sürüklenen çocukların yargılanması ve uygulanacak tedbirler
Judgement of children who have been dragged into crime and precautions to be applied
  1. Tez No: 419173
  2. Yazar: BİLAL AKYAYLA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET BİLGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, Law, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Suça Sürüklenen Çocuk, Güvenlik Tedbirleri, Koruma Tedbirleri, Çocukların Yargılanması, Çocuk Suçluluğu, Children who have been dragged into crime, Security precautions, Preventive precautions, Judgement of children, Criminality in children
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
Tezimizde; Türk Ceza yargılamasında çocukların yargılanması ve suça sürüklenmiş çocuklar için uygulanacak tedbirlerin neler olduğu incelenecektir. Tezimizde ilk olarak çocuk kavramı açıklanmıştır, daha sonra gerek ulusal mevzuatımızda gerekse uluslararası hukukta çocuk hakları inceleme konusu yapılmıştır. Sonra suça sürüklenmiş çocukların yargılanmasını ve daha sonra da çocuklara uygulanacak güvenlik tedbirleri ve koruyucu, destekleyici tedbirleri inceleme konusu yapılmıştır. Bu incelediğimiz konularla ilgili yargı kararlarından örnekler verilecektir.
Özet (Çeviri)
The problem investigated in our thesis is the precautions about judging the children in Turkish Criminal Law. First of all, in our thesis we will mention about the term“child”and then in national concept and international law we will handle children rights. After then, we will try to cope with judgement of children who have been dragged into crime and security, preventive and supportive precautions. We will give examples about these investigated subjects of judgement decisions. In conclusion part we will point out our ideas.