E-ticarette marka yönetim süreci ve bir uygulama
E-commerce in the brand management process and application
  1. Tez No: 422390
  2. Yazar: TOLGAHAN DOĞANLAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Elektronik ticaret, Marka Yönetimi, Pazarlama, Brand, E-commerce, Brand Management, Marketing
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 166
Özet
Marka ve marka yönetimi günümüz dünyasından olmazsa olmaz bir kavram haline gelmiştir. Marka kavramı oldukça geniş bir kavram olup literatürde marka ile ilgili pek çok tanım bulunmaktadır. 2000'li yıllar ile birlikte şirketlerin marka yönetimi kavramları online (çevrimiçi) dünya ile entegre olmaya başlamıştır. Küreselleşen dünyada kısa aralıklarla büyük teknolojik gelişmeler yaşanırken, firmalar kıyasıya bir rekabet içerisine girmiştir. 21.yy ın başlarından itibaren meydana gelen teknolojik gelişmeler, özellikle bilgisayar ve internet teknolojilerinin son derece hızlı bir gelişim göstermesi Dünya ticaretini tek bir pazar haline getirmiştir. Yaşam koşullarının ve hayat standartlarının değiştiği ortamda ticari faaliyetler de değişim göstermektedir. İnternetin tüm dünyada hızla yayılmasıyla birlikte dünya ekonomilerinde internet girişimciliği ve e-ticaret kavramları ortaya çıkmıştır. E-ticaretin hızla gelişmesi ve geniş kitlelere ulaşmasıyla birlikte“e-ticarette marka yönetimi”kavramı da önem kazanmıştır. Bu çalışmada marka, marka yönetimi, pazarlama ve e-ticaret ile ilgili temel kavramlar açıklanmıştır. Ticaretin şekil değiştirerek e-ticarete doğru yöneldiğini ve markaların e-ticaret üzerinden oluşturacakları yönetim süreçleri incelenmiştir. Başarılı bir e-ticaret marka yönetim süreci için yapılması gerekenleri röportaj çalışması ile son bölümde aktarılmıştır.
Özet (Çeviri)
Brand and brand management have become most essential notion in the global world. There are lots of definition of brand notion and that has wide range in literature. Since 2000, company's brand management notion has started to occure integrate with online world. Firms have been competing fiercely as big technological changes have been occuring often in the global world. Since 21st century, to be occurred technological developments, especially computer and internet technologies have showed so fast growth into the direction, the world commerce has become unique market. Internet entrepreneurship and e-commerce notions have emerged with rapid spread of Internet in the world economies. E-commerce marking management notion become more importand with rapidly developments of e-commerce and arrival of wide population. In this study, general notions of brand, brand management, marketing and e-commerce were explained. Commerce has been changing and shifting to e-commerce and management process of marking was researched on e-commerce. All requirements was supported with face-to-face interview for e-commerce brand management process and successfully was transferred to final chapter.