İş-Yaşam dengesinin 'Mersin' de otomotiv sektöründe araştırılması'
Work-Life balance ' A research on an automotive sector in Mersin '
  1. Tez No: 422986
  2. Yazar: ÖZNUR GÜR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT KÖYLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Yaşam Dengesi, Otomotiv Sektörü, Work Life Balance, Automotive Sector
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Toros Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Günümüzde çalışma hayatında yaşanan dönüşümler, bireylerin iş yaşamı ile bireysel yaşamlarında üstlendikleri roller arasında çatışmalara yol açmaktadır. İş yaşamında üstlenilen roller ve sorumluluklar arttığında bireylerin eş, anne, baba olarak üstlendikleri rolleri yerine getirmesi zorlaşmakta ya da aile yaşamına tanınan öncelikler iş yaşamında sorunlar yaratmaktadır. İş-yaşam dengesi, çalışma hayatı ve istihdamın yapısında meydana gelen bazı çarpıcı gelişmelere bağlı olmasının yanı sıra, insanların yaşam tatmini, yaşamdan beklentisi, toplumsal cinsiyet ve geleneksel aile yapısının değişime uğraması gibi çeşitli sosyolojik değişkenlerin de etkisiyle, her geçen gün daha fazla önem kazanan bir konu haline gelmektedir. Bu çalışmada; iş-yaşam dengesi araştırılmış ve literatürden elde edilen ölçeğe göre bazı bulgulara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays the transformations taking place in working life leads to a conflict between work roles and the roles that individuals undertake in their personal lives. As the work roles and responsibilities increase, problems begin to occur within the private life. Undertaking the roles required as wives, mothers or fathers become harder. On the other hand if individuals focus on priorities of family life then they face problems on working life. In addition to the Work-life balance, working life, and dramatic employment development changes taking place in people's life satisfaction, expectation of life, gender and the impact of various sociological variables such as the alteration of the traditional family structure are increasing in importance with each passing day. In this study, work-life balance were searched and some facts have been reached according to the scale obtained from written publications.