Üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinin demografik değişkenler açısından incelenmesi: Kafkas Üniversitesi örneği
An investigation on the entrepreneurship tendencies of undergraduate students based on the demographic variances: An example of Kafkas University
- Tez No: 425188
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDOĞAN KAYGIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimci, Girişimcilik, Girişimcilik Eğilimi, Kişilik Özellikleri, Demografik Özellikler, Kafkas Üniversitesi, Entrepreneur, Entrepreneurship, Entrepreneurship Tendency, Personality Characteristics, Demographic Characteristics, Kafkas University
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Günümüzde ekonomik gelişmelerin ve değişimlerin bir sonucu olarak girişimcilere daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Girişimci, yenilikçi, yaratıcı, risk alan aktördür.Bu araştırmanın amacı; üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinin demografik değişkenler açısından incelemektir.Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde girişimciliğin tanımı, girişimcilik kavramının tarihsel gelişimi, girişimcilerin fonksiyonları, girişimcilik türleri ve girişimcilik süreci ele alınmıştır.İkinci bölümde girişimcilik eğilimi, girişimci olmayı belirleyen faktörler ele alınmış ve girişimcilik eğilimi ile ilgili çalışmalara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde demografik değişkenler açısından üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinin belirlenmesi amacıyla ampirik bir araştırma yapılmış, bu araştırmayla ilgili bulgulara ve yorumlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
While importance of enterpreneurship increases as the event of economic developments and changes nowadays, entrepreneurs are needed. Entrepreneur is an actor who is creator, innovator and takes a risk.The aim of this study is an ınvestıgatıon on the entrepreneurshıp tendencıes of undergraduate students based on the demographıc varıances.The study comprises three sections. In the first section, definition of the entrepreneurship, historical development of the entrepreneurship, functions of the entrepreneurs, type of the entrepreneurship, and process of the entrepreneurship, were handled in detail.In the second section, entrepreneurship tendency, determined factors of being entrepreneur and studies about entrepreneurship tendency were taken part. In the third section, an empirical research was conducted on trends of personality characteristics of university students on the effect of entrepreneurship, and the results were interpreted and documented.