Örgütsel iletişimin verimliliğe etkisi
Organi̇zati̇onal communi̇cati̇on effect on producti̇vi̇ty
  1. Tez No: 425646
  2. Yazar: MEHMET CANDAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CENK BUDAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, Örgüt, ĠletiĢim, Örgütsel ĠletiĢim, Verimlilik, Örgütsel Verimlilik, Management, Organization, Communication, Organizational, Productivity, Organizational Productivity
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Tez çalışmamda, öncelikle yönetim bilimi ve örgütleme süreci üzerinde durulmuş, sonrasında ise örgütsel iletişim ve verimlilik arasındaki ilişki incelenmiştir. Yaptığım literatür araştırmasında iyi bir örgütsel iletişimin çalışan kişiye önemsendiği duygusunu vererek ve bu alanda personelin motivasyonunu arttırarak, örgütün işleyişini sürdürdüğü, verimliliklerini olumlu yönde arttırdığı görülmüştür. Sonuç olarak örgüt içerisinde alınan kararların zamanında uygulanması, bilgi akışının hızlanması, motivasyonun arttırılması, öncelikle iş gören verimliliğinin ve de örgütün verimliliğinin arttırılması için örgütsel iletişimin çok önemli bir faktör olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
My thesis primarily focused on the process of Management Science and organization subsequently, examined the relationship between organizational communication and productivity. I did good research literature in organizational communication, employee important to the person giving a sense of and the motivation of staff in this area by increasing the functioning of the organization continues to it has been observed that increases in the positive direction on their productivity As a result,the timely implementation of decisions within the organization speed up the flow of information increase your motivation primarily the business efficiency of the organization and for increasing the efficiency of organizational communication is a very important factor it has been found that.