Ludwig van Beethoven'ın Op.62 Coriolan Uvertürü'nün form, ve orkestra şefliği teknikleri açısından incelenmesi
Ludwig van Beethoven' s Op. 62 Coriolan Ouverture' s in the sense of the form and the orchesta conducting technique.
  1. Tez No: 435178
  2. Yazar: BURAK METEHAN ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. DOĞAN ÇAKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Beethoven, Uvertür, Form, Şeflik, Analiz, Beethoven, Symphony, Form, Conductıng, Analyse
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kompozisyon, Koro ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZTÜRK, Burak Metehan, Beethoven'ın Op.62 Coriolan Uvertürü'nün Form, ve Orkestra Şefliği Teknikleri Açısından İncelenmesi, Yüksek Lisans Sanat Çalışması Raporu, Ankara,2016 Bu çalışma genel anlamda Ludwig van Beethoven'ın hayatı, sanatsal yaşamı, ve onun Op.62 Coriolan Uvertür'ü üzerine ele alınan analiz bölümlerinden oluşmaktadır. İlk olarak uvertür formunun doğuşu, tarihsel gelişimi, Ludwig van Beethoven'ın yaşamı, sanat anlayışı ve çalışmanın konusunu oluşturan op.62 Coriolan Uvertürü'nün hikayesi ile ilgili bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Devamında Beethoven'ın olgunluk dönemi eserlerinden Op. 62 Coriolan Uvertürü'nün form ve müzikal analizi yapılmış, orkestra şefliği teknikleri yönünden genel hatlarıyla ele alınmıştır. Eseri yönetmiş olan bazı orkestra şeflerinin eser üzerindeki vuruş teknikleri ve yorumlarına da yer verilmiş, ayrıca eserin orkestra ile prova ya da konser esnasında karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study mainly focuses of examining the parts of Ludwig van Beethoven' s the op. 62 Coriolan Ouverture, his life and his sense of art. 2016 Ankara The master art study report about analysing that Beethoven' s op. 62 Coriolan Ouverture' s in the sense of the form and the orchesta conducting technique. First of all, we will examine the put forward of ouverture form, Beethoven's life, his artistic approach, and the history of op.62 Coriolan ouverture which is the main topic of the thesis. In the following part the form analyse of maturity period of Beethoven's work which is op 62 Coriolan ouverture's in the sence of orchestral conducting technique. Conductors who conduct this ouverture conducting techniques and the interpretations has also taking apart. Moreover, this thesis suggests some solutions to the problems in which may encounter during the reharsal or performance of the work.