Böbrek tümörlerinin ayırıcı tanısında S100-P ekspresyonunun rolü
The role of S100P expression in differential diagnosis of renal tumors
  1. Tez No: 440143
  2. Yazar: AYŞE ÖTER ALMALI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. REMZİ ERTEN
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Patoloji, Pathology
  6. Anahtar Kelimeler: S100P, Kidney Tumors, İmmunohistochemistry
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Patoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Amaç : Böbrek tümörlerinde S100P'nin immühistokimyasal ekspresyonu ile ilgili literatürde yeterli çalıma bulunmamasına rağmen S100P'nin kanser gelişiminde önemli bir role sahip olduğunu düşündüren kanıtlar giderek artmaktadır. Çalışmamızda immünhistokimyasal olarak S100P'nin böbrek tümörü ve normal/kronik piyelonefritteki tanısal değerini araştırdık. Gereç ve yöntem : Böbrek tümörü ve normal böbrek dokusu içeren patoloji preparatlarında S100P'nin ekspresyonu immünohistokimyasal olarak analiz edildi. Bulgular : Böbrek tümörü ve normal böbrek dokusu içeren patoloji preparatlarının tamamında, diğer organ tümörlerinden ( pankreas, prostat, over, mesane vb.) farklılık göstererek, immünohistokimyasal olarak S100P negatif boyandı. Sonuç : Çalışmamız, S100P'nin böbrek tümörlerinin ayırıcı tanısında bir markır olarak kullanılmasının uygun olmayacağını düşündürmektedir. Bununla birlikte, S100P'nin böbrek tümörleri ve diğer organ kanserlerinin ayırıcı tanısındaki immünohistokimyasal öneminin belirlenmesi için daha ileri çalışmalar gerekmektedir. Anahtar Kelimeler : S100P, Böbrek tümörü, immünohistokimya.
Özet (Çeviri)
Objective: There isn't adequate research about immunohistochemical expression of S100P in kidney tumors but evidences that S100P has an important role in development of cancer are increasing. In our study we investigated the diagnostic value of S100P in the kidney tumors, normal kidney tissue and chronic pyelonefritis. Materials and Methods: S100P was analyzed by immunohistochemistry in kidney tumors and the normal kidney tissue. Results: All of the tissue preparation containing kidney tumors and normal kidney tissue, unlike other organ tumors ( pancreas, prostat, over, bladder etc.), S100P stained negative by immunohistochemistry. Conclusions: In our study suggests that S100P isn't appropriate for use a markır in the differential diagnosis of renal tumors. At the same time further studies are required to determine the significance of S100P about differential diagnosis of kidney tumors and cancers of other organs.