İhracata yönelik tekstil ve konfeksiyon işletmelerinde entegre yönetim sisteminin uygulanması
The i̇mplementation of the i̇ntegrated mangement system in the textile and garment exsportoriented enterprises
  1. Tez No: 443128
  2. Yazar: ALİ TAŞTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL DALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Entegre Yönetim, Kalite, Çevre, İşsaglığı ve İişgüvenliği, Model, Standart Uygulama, Integrated Management, Quality, Environment, occupational, Healty and Safety, Modal Standart, Application
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Sanayi Devrimi ile birlikte değişime giren dünya düzeni, artan teknolojik gelişmeler ve küreselleşme ile birlikte üst düzey bir rekabet ortamına bürünmüştür. Bu rekabet ortamı içerisinde işletmelerin sürdürülebilirliğini ve piyasa rekabetini arttıran unsurların başında toplam kalite yönetimi (TKY) gelmektedir. Toplam kalite yönetimi, günümüzde müşteri odaklı bir hal almıştır. Geçmişte piyasa koşullarını işletmeler belirler iken bugün tüketici talepleri piyasa koşullarını belirlemektedir. Bu sebeple de müşteri memnuniyetini sağlamak ve müşteri taleplerini karşılamak ile yükümlüdür. Aksi halde piyasada var olmaları mümkün olmamaktadır. Bu doğrultuda çalışmanın ilk bölümünde entegre yönetim sistemlerine yer verilmiştir. Entegre yönetim sistemlerinin tanımı, yaklaşımları, temel amaçları, yararları ve çeşitleri ele alınmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde yönetim sistemleri ve standartlarına değinilerek yönetim sistemlerinin standartlarından bahsedilmiştir. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde ise yapılan anket çalışması sonucu elde edilen bulgular eşliğinde çalışma analiz kısmının ardından sonuç ve öneriler ile tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Who change the world order with the Industrial Revolution, it has taken the top level competition with increasing technological advances and globalization. This is the sustainability of the business in a competitive environment and total quality management of the main factors that increase the market competition (TQM) to come. Total quality management, customer-oriented has become today. While in the past determines the market conditions and business conditions, consumer demand determines the market today. For this reason, it is obliged to ensure customer satisfaction and meet customer demand. Otherwise it is not possible to be in the sector.In the second part of the study management systems and standards are discussed with reference to management system standards. The study's third and final section of the survey conducted as a result of the findings of the study analysis was completed in the presence of the following conclusions and recommendations.