Ilse Kilic'ın 'Das Sich Selbst Lesende Buch' ve Cem Akaş'ın '7' adlı romanlarında deneysel öğeler
Experimental phonomena in Ilse Kilic's novel 'Das Sich Selbst Lesende Buch und Cem Akaş's 7
- Tez No: 446236
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET SARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Alman Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, German Linguistics and Literature, Comparative Literature
- Anahtar Kelimeler: Deneysel Edebiyat, Ilse Kilic, Kendi Kendini Okuyan Kitap, Cem Akaş, Experimental literature, Ilse Kilic, Das sich selbst lesende Buch
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalışmada Ilse Kilic'ın Das Sich Selbst Lesende Buch ve Cem Akaş'ın 7 adlı romanlarında deneysel öğeler araştırılmıştır. Giriş kısmında deneysel edebiyat analizi yapılmış ve bu bölümün sonunda çalışmanın amacı, yöntemi ve hipotez belirtilmiştir. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde deneysel yazma biçimlerinin tarihsel gelişimi irdelenmiştir. İkinci bölümde yazar Ilse Kilic hakkında bilgi verildikten sonra Kilic'ın Das Sich Selbst Lesende Buch adlı romanının kısaca konusu verilmiş ve romanda deneysel öğeler aranmıştır. İkinci bölümün ikinci kısmında ise yazar Cem Akaş hakkında bilgi verilmiştir. Akaş'ın deneysel romanı 7'nin kısaca özeti verildikten sonra romanda deneysel öğeler aranmıştır. Sonuç kısmında ise seçilen yazarlar ekseninde Avrupa ve Türkiye'de deneysellik çalışmalarının karşılaştırması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study experimental phenomena were inwestigated in Ilse Kilic's novel Das Sich Selbst Lesende Buch and Cem Akaş's called 7. In introduction part experimental literature analysis was done and goal, method, hypothesis of the study was pointed out at the end of this part. Study is comprised of two parts.In the first part historical development of experimental writing forms was analyzed. In the second part following the information about Ilse Kilic is presented subject consentrated in her novel called Das sich selbst lesende Buch is briefly presented and experimental phenomena are sought in the novel. In the second section of second part information about author Cem Akaş is presented. After a brief summary of Cem Akaş's experimental novel called 7 is shown experimental phonomena are sought in his novel. In conclusion part a comparision on experimental studies in Turkey and Europa regarding selected author is made.