The crisis of identity in Toni Morrison's The Bluets Eye and Nella Larsen's Passing
Kimlik krizi Toni Morrison'un Bluest Eye ve Nella Larsen Geçiş İçinde
  1. Tez No: 447811
  2. Yazar: BIRDOST MOHAMMED KARIM KARIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GILLIAN MARY ELIZABETH ALBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Nella Larsen, Toni Morrison, Çifte Bilinç, Irksal Kimlik Yapılanması, Geçiş, En Mavi Göz, Nella Larsen, Toni Morrison, Double Consciousness, Racial Identity Construction, Passing, The Bluest Eye
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Nasıl siyah karakterler Nella Larsen Geçme ve Toni Morrison Bluest Eye kendi kimliklerini yaratırım? ırkçılık sonuçları her zaman kendine isteksiz onları ya lider ya da beyaz kültürünü tiksinti beyaz toplumlarda renkli ve siyah insanlar üzerinde olumsuz etkiler bırakmıştır. Bu çalışmada sorusuna bir cevap vermek için bir girişim ve kimliklerinin oluşumunda siyah karakterler neyin motive ettiğini araştırıyor. Tez W.E.B. tarafından öne sürülen çift bilinç teorisinin ışığı altında yapılacaktır Du Bois ve aynı zamanda bu çifte bilinç siyah karakterlerin ırk kimliklerini oluşturmada rol oynar nasıl bakar. Bu çalışmada, ben böylece çift kimlikleri tutun Passing siyah karakterler, Pecola'ydım, Bluest Eye, Irene ve Clare egemen beyaz kültürün etkisi altında kendi kimliklerini kurmaya girişimleri yapmak ve siyah olanları reddetmek savunuyorlar. Bu twoness hayatlarına engelleri yaratır, çünkü orijinal kimliğine yanında, beyaz toplumda kabul edilecek şekilde başka bir inşa için çaba gerekir. çift bilinci Holding, siyah karakterler beyaz insanların merceğinden kendilerine bakmak. Aksine, ırkçılığın kötü durum Bluest Eye Geçme ve Claudia reddetmek ve beyaz kültürüne karşı abhorrence bir tür oluşturmak Brian yapar. Irene, Clare ve Pecola aksine, onlar eğimlidir ve kendi siyah kimliklerini ve siyah toplum değerlerini korumak için çaba, bu arada onlar egemen toplumsal beyaz kültürüne ait her şeyi çürütmek. egemen kültür her iki roman siyah karakterler acı ve kendilerini tanımlamak için mücadele yol açar. Benim argüman için delil ve kanıt bulma yukarıda artırdı sorusuna yanıt sağladığını düşünüyorum. beyaz egemen kültürün tarafından belirlenmiş standartları elde sürece her iki romanda çift bilinç sahipleri onları tanımıyor beyaz bir toplumda, tanıma ihtiyacı korkunç vardır. Her iki romanda siyah topluluk korkunç bir durum olduğunu ve siyah karakterler hareket ve ikincil insanlar olarak siyah karakterler bakmak beyaz toplum çıkarları lehine çalışması beklenmektedir. Passing olarak, Irene siyah toplumda güvenlik ve zevk bulamıyor; Bu nedenle o rahat hisseder ve New York'ta yaşayan ısrar, ayrıca Clare o beyaz bir kadın haline bir sonucu olarak, sadece çok çalışmak beklenen siyah bir hizmetçi olarak onu zorlu bir hayat kaçan beceriksiz olduğu sonucuna varır. Bluest Eye, Pecola nedeniyle onu siyahlık onu toplum ve beyaz toplumda hem de reddedilir ve bu iki mavi gözleri, güzellik biri beyaz standartlarına ulaşmak için çalışarak kendini güzelleştirmek için çaba onu götürür.
Özet (Çeviri)
How do the black characters build their identities in Nella Larsen's Passing and Toni Morrison's The Bluest Eye? The practice of racism has always left negative impacts on the colored and black people in white societies leading them either to self-loath or detesting the white culture. This study is an attempt to provide an answer for the above question and explores what motivates the black characters in the formation of their identities. The thesis will be conducted under the light of double consciousness theory put forward by W.E.B. Du Bois and it also looks at how this double consciousness plays a role in constructing the black characters' racial identities. In this study, I argue that black characters, Clare and Irene in Passing and Pecola in The Bluest Eye, make attempts to establish their identities under the influence of the dominant white culture and reject their black ones, thus they hold double identities. This twoness creates hurdles to their lives because beside their original identity, they should strive to build another one so as to be recognized in the white society. Holding double consciousness, the black characters look at themselves through the lens of the white people. On the contrary, the plight of racism makes Brian in Passing and Claudia in The Bluest Eye reject and create a sort of abhorrence towards the white culture. In contrast to Irene, Clare and Pecola, they are inclined to and endeavor to preserve their black identities and black community values, meanwhile they refute everything belonging to the dominant social white culture. The dominant culture causes the black characters of both novels to suffer and struggle to identify themselves. The holders of double consciousness in both novels are terribly in need of recognition in the white society, which does not recognize them unless they obtain the standards set up by the white dominant culture. The black community in both novels is in a terrible situation, and the black characters are expected to act and work in favor of the white society interests, which look at the black characters as secondary people. In Passing, Irene cannot find security and pleasure in the black community; therefore she feels comfortable and insists on living in New York, furthermore Clare concludes that she is incompetent of escaping her arduous life as a black servant, who is expected to only work hard, as a result she disguises herself as a white woman. In The Bluest Eye, Pecola is rejected in both her community and white society due to her blackness, and this results in her striving to beautify herself by attempting to attain two blue eyes, one of the white standards of beauty.