Hemşirelerin iş gücü verimliliğini etkileyen motivasyon faktörleri: Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi örneği
Motivation factors affecting nursery business cycle efficiency: The example of Şisli Hamidiye Etfal Education and Research Rospital
  1. Tez No: 449955
  2. Yazar: NAZLI YILDIRIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EBRU NERGİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yönetimi, Nursing, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: Hemşire, Verimlilik, Motivasyon, Nurse, Productivity, Motivation
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Kurumlar varlıklarını devam ettirmek ve amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştirmek isterler. Bu durum hizmet sektöründe farklı değildir. Sağlık sektörü emek yoğun bir sektördür. İnsanlara hizmet veren sağlık sektöründe de kurum amaçlarını gerçekleştirmek ve amacına ulaşmak için çalışanlarının motivasyonlarını önem vermelidirler. Yüksek motivasyona sahip olan çalışanın kuruma en önemli getirisi verimliliktir. Sağlık çalışanlarının motivasyonlarının yüksekliği hastanede yatmakta olan hastalar üzerinde pozitif etki bırakacaktır. Motivasyonun gerçekleştirilmediği durumlarda hatalar, performans düşüklüğü, tükenmişlik sendromu yer alacaktır. Hastanelerde yöneticiler, çalışanlarını iyi tanımalı, gözlem, anket, analiz yapmalıdır. Niteliklerine yönelik, uygun pozisyonlarda çalıştırmak, çalışma ortamının iyileştirilmesi motivasyonu sağlayacak en önemli etkendir. Hemşirelik hizmetlerinde istenilen verimliliğin elde edilebilmesi için mevcut sorunların ortaya çıkarılması ve çözümlenmesi gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
They want to realize corporate objectives and maintain their presence in the best way. In this case, the service sector is no different. The health sector is labor-intensive sector. employees to achieve corporate goals and objectives in the health sector perform well serving the people should pay attention to motivation. The main advantage of the institution's employees who are highly motivated productivity. The high level of motivation of health workers will leave a positive impact on patients who are hospitalized. In cases where errors realization of motivation, poor performance, will take place burnout syndrome. managers in hospitals, employees should know better, observations, surveys, analysis should be done. for qualifications to run in the proper position, the improvement of the working environment is the most important factor that will provide motivation. Reveal the existing problems in order to achieve the desired efficiency of nursing care services and need to be resolved.