The impact of non-native English teachers' linguistic insecurity on learners' productive skills
Ana dili İngilizce olmayan öğretmenlerin dilsel güvensizliğinin öğrencilerin üretken becerisi üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 450144
  2. Yazar: GITI EHTESHAM DAFTARI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEKİYE MÜGE TAVİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: native English speaking teacher, non-native English speaking teacher, linguistic insecurity, productive skills, writing, speaking
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Anadili İngilizce olan ve anadili İngilizce olmayan öğretmenlerin arasındaki fark kaynakta anadili İngilizce olan İngilizce öğretmenlerinin lehine rapor edilmiştir. Bu çalışma, anadili İngilizce olmayan İngilizce öğretmenlerinin dilsel güvensizliklerini test eder ve bu güvensizliğin öğrenciler üzerindeki etkisini SPSS yazılımı kullanarak araştırır. Bu araştırma çalışması farklı ülkelerden gelmiş ve hepsi Ankara'da bir dil enstitüsunda çalışımakta olan 18 öğretmenle gerçekleştirilmiştir . Bu çalışmaya katılan 300 öğrencilerin seviyeleri orta, ortanın üstü ve gelişmiştir. Öğretmenin dilsel güvensizliğiyle ilgili veri, anketlerle, yarı yapılandırılmış görüşmelerle ve yeterlilik sınavlarıyla elde edilmiştir. PEARSON Correlatıon ve ANOVA testleri kullanılmış ve sonuçlar, dilsel güvensizlik ve cinsiyet arasında önemli bir ilişki olmadığını ve anadili İngilizce olmayan kadın ve erkek İngilizce öğretmenlerinin dilsel güvensizliği aynı derecede hissetmenin muhtemel olduğunu, ancak bu seviyenin tecrübeden önemli derecede etkilenebildiğini ortaya çıkarmıştır. Başka bir değişle, tecrübeli dil öğretmenleri daha az tecrübeli dil öğretmenlerine nazaran daha az dilsel güvensizlik hissettiği ortaya çıkmıştır. Öğrencinin uretken becerilerinde, anadili İngilizce olmayan İngilizce öğretmenlerin dilsel güvensizliği ve öğrencinin yazma ve konuşma notları arasında dikkate değer bir ilişki bulunmamıştır. Anahtar Kelimeler : Ana dili İngilizce olan öğretmen, yerli olmayan İngilizce konuşan öğretmen, dilsel güvensizlik, üretken becerileri, yazma,
Özet (Çeviri)
The discrimination between native and non-native English speaking teachers is reported in favor of native speakers in literature. The present study examines the linguistic insecurity of non-native English speaking teachers (NNESTs) and investigates its influence on learners' productive skills by using SPSS software. The eighteen teachers participating in this research study are from different countries, mostly Asian, and they all work in a language institute in Ankara, Turkey. The learners who participated in this work are 300 intermediate, upper-intermediate and advanced English learners. The data related to teachers' linguistic insecurity were collected by questionnaires, semi-structured interviews and proficiency tests. We used Pearson Correlation and ANOVA Tests and the results revealed that there is not a significant relationship between gender and linguistic insecurity and both male and female NNESTs' are likely to feel the same level of linguistic insecurity, but it can be significantly influenced by their experiences. In other words, experienced teachers feel less linguistic insecurity than novice NNESTs. In case of learners' productive skills, no significant relationship was found between NNESTs' linguistic insecurity and the learners' writing and speaking scores.