Spor yöneticiliği ve rekreasyon bölümlerinde toplumsal duyarlık ve katkı projesi derslerinin özgecilik,benlik saygısı ve iletişim becerileri açısından değerlendirilmesi
Civilian involvement projects course evalution of altruism,self-esteem and communication skills in sport management and recreation department
- Tez No: 452010
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EVREN TERCAN KAAS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Sosyoloji, Spor, Education and Training, Sociology, Sports
- Anahtar Kelimeler: Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Özgecilik, Benlik Saygısı, ĠletiĢim Becerisi, Toplumsal Duyarlık ve Katkı Projeleri, Sport Management, Recreation, Althurism, Self-esteem, Communication Skill, Civilian Involvement Projects
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışmanın amacı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndaki Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri öğrencilerinin Toplumsal Duyarlık ve Katkı Projesi derslerinin Özgecilik, Benlik Saygısı ve İletişim Becerileri algılarının ne olduğunu belirlemek amacıyla yapılmıştır.Çalışmanın evrenini Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği, Rekreasyon Bölümü öğrencileri oluşturmaktadır. Yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmaya 222 öğrenci katılmış ve %83'lük bir geri dönüş oranı elde edilmiştir. Katılımcıların yaş ortalaması =21,64+ 2,150'dir.
Özet (Çeviri)
The aim of the study is to examine althurism, self- esteem and communication skills of students in sports management and recreation depertments of Scool of Physial Education and Sport in relation with taking Civilian Involvement Projects course (CIP).Population of the study consisted of 268 Sport Management and Recreation Depertment students in Scool of Physical Education and Sport. 222 students returned the questionnaires and a rate of return of 83% was obnained. Mean age of the participants was 21,64+2,150.