Kalite çemberleri ve verimliliğe etkileri
  1. Tez No: 45510
  2. Yazar: ÖZLEM ÖCEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FEVZİ KUZAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite, Kontrol, Çember, Toplam, Yönetim, Üretim
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
KALİTE ÇEMBERLERİ VE VERİMLİLİ?E ETKİLERİ (Yüksek Lisans Tezi) Özlem ÖKEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 1995 ÖZ Kalite çemberleri kalite geliştirmeye yönelik bir teknik olmakla beraber insan kaynaklarının etkin biçimde kullanılması, işletme hedeflerinin gerçekleşmesi ve doyurucu bir iş ortamı sağlanmasında etkili bir yöntemdir. Üst yönetimce tutum değişikliği, katılımcıların insan ilişkileri ve karar verme konularında eğitilmesi doğrudan başarıyı ve verimliliği etkileyen unsurlardır. Bu çalışmada Kalite Çemberlerinin ortaya çıkışından günümüze kadar olan gelişim, değişik ülkelerdeki uygulama farklılıkları, kalite çemberlerinin verimliliğe olan etkileri, toplam kalite kontrolündeki yeri ve Türkiye'ye özel dikkat edilmesi gereken noktalar incelenmiştir. Bilim Kodu : ENM 6050100 *
Özet (Çeviri)
QUALITY CONTROL CIRCLES AND EFFECTS ON PRODUCTIVITY ( M. Sc. Thesis ) Özlem ÖKEN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY Ocak - 1995 ABSTRACT Besides being a technique on quality improvement, Quality- Control Circles is an effectual method of handling of human resources, realisation of corporate objectiv.es and creating yrork shops with satisfaction. Different approach from the management, and training of the participants on human relations and decision making are the key elements which directly controls success and productivity. In this study, progression of Quality Control Circles from the beginning, differences on implementations in different countries, effects on productivity, relations with Total Quality Control and special considerations for implementations in Turkey are investigated. Science Code : 6050100 Keywords : Quality, Control, Circle, Total, Management, Production Number of Pages : 141 Advisor : Prof. Dr. Fevzi KUTAY 11