Bazı kristallerin ısıl ve elastik özelliklerinin sıcaklık ve basınç bağımlılığının moleküler dinamik hesaplaması
Temperature and pressure dependence for elastic and thermal properties of some cyrstalline solids: A molecular dynamics calculation
  1. Tez No: 45572
  2. Yazar: MEHMET ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL ÇOLAKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elastic constants, Thermal Properties, Molecular Dynamics, Simulation
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmada, Melektiler Dinamik yöntemle soy gaz katılarının ve Th kristallinin elastik özellikleri(Cy/, Ci2, C44, Bs ve BT) ve bazı ısısal özelliklerinin ( Cp, a ve y) sıcaklık ve basınç bağımlılığı EVN mikrokonanik toplulukta, L-J potansiyeli kullanılarak hesaplanmıştır. Hesaplamaların doğruluğu soy gaz katıları için deneyle uyumlu fakat Th için belli ölçüde iyi olduğu gözlenmiştir. Anahtar Kelimeler : Elastik Sabitleri, Isısal Özellikleri, Moleküler Dinamik, Simulasyon
Özet (Çeviri)
In this work, the temperature and pressure dependence of elastic properties(C//, Cl2, C44, Bx, and Br ) and some thermal properties (C," C,» a, and 7) of Rare Gas Solids and Thorium have been calculated by making use of molecular dynamics technique which is based on the L-J potential, under EVN microcanonical ensemble. The agreement between calculated and experimental results is satisfactory for RGS, but it is only moderately well for .