İşletmelerde iç kontrol sistemi ve konaklama işletmelerinde bir uygulama: Erzincan ili örneği
An application: Erzincan in example in operating internal control system and hospitality industry
  1. Tez No: 459594
  2. Yazar: BİROL DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SUAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İç Kontrol, Kontrol, İç Kontrol Sistemi, Internal Control, Control, Internal Control System
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Küreselleşen dünyada meydana gelen mali skandallar sonucunda işletmelerde iç kontrol mekanizmalarının ve denetim fonksiyonlarının yetersiz bir düzeyde olduğu görülmüştür. Bunun neticesinde giderek önemi artan iç kontrol sistemlerinin ehemmiyetinin yeteri düzeyde anlaşılamaması ve işletme içinde etkili bir iç kontrol sistemlerini kurup faaliyete geçirilememesi bir eksiklik olarak oraya çıkmıştır. Bu çalışmada globalleşen dünyada ilerleme gösteren iç kontrol yapıları incelenmiş, etkili bir iç kontrol sistemlerinin işletmede nasıl kullanılacağı ve geliştirileceği hususu belirtilmiştir. Bu itibarla Erzincan ilinde faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde iç kontrol sisteminin etkinliği üzerine bir anket çalışması yapılmış ve sonuçlar nicel analiz yöntemlerinden frekans analizi ile test edilmiştir. İşletmelerin eksiklikleri tespit edilerek söz konusu işletmelere etkin iç kontrol sistemlerinin ne şekilde geliştirecekleri konusunda önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
As a result of the financial scandals that occurred in a globalizing world enterprises internal control mechanisms and control functions were an inadequate level. As a result of this, the importance of increasing the magnitude of the internal control system increasingly have enough understanding of the level and set up an effective internal control systems within the business activity could not be realized as a shortcoming there. In this study, internal control structures that shows progress in a globalized world was examined with in an effective internal control systems will be used and in what way to develop business issues. In this regard, in the province of Erzincan in accommodation enterprises that operate on the effectiveness of the internal on control system made a survey and the results of the qualitative analysis method of frequency control systems analysis identified and tested with the shortcomings of the aforementioned Businesses businesses, effective internal control systems will develop in the way made suggestions.