Yaş meyve ve sebze pazarlaması –Kayseri'de bir araştırma
- Tez No: 460487
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLSUN SARIYER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Meyve ve Sebze Pazarlaması, Meyve ve Sebze, Yaş Ürün Pazarlaması, Fruit and VegetableMarketing, Fruit and Vegetable, Fresh Product Marketing
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Tarım ürünlerimizden olan yaş meyve ve sebze ürünlerinin üretimi, hem Türkiye hem ülkenin tarımı için önemlidir. Ülkenin her bölgesinde ve her mevsimde meyve ve sebze üretimi yapılmaktadır. Yaş meyve ve sebzelerin pazarlanması, hasat, toplama, depolama, işleme ve taşıma aşamalarından sonra tüketiciye ulaştırılmaktadır. Tüketicilerin satın alması ile süreç sona ermektedir. Bu çalışmada yaş meyve ve sebzelerin pazarlanmasında dağıtım kanalları konusu işlenmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde daha çok üretilen ve talep edilen meyve sebzelerin satışa hazır hale getirilmesi anlatılmıştır. İkinci bölümde pazarlama sistemlerinin işleyişine yer verilmiştir. Üçüncü bölümde ise yaş meyvelerden elmanın pazarlanmasıyla ilgili bir araştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Production of fruit and vegetable which are big part of our agricultural outputs is a significant sector for Turkish farming and national economy. Production of vegetable and fruit can be done in every region and in all seasons. Production is more abundant in some specific regions. Fruits and vegetables are processed gradually as marketing, harvesting, collecting, storing and transporting. The process comes to an end with the purchase of the consumer. In this study, the distributing channels are studied in fruit and vegetable marketing. In the first chapter, processing and preparation of fruits and vegetables which are on high demand in Turkey is explained. In second chapter, the marketing systems are studied thoroughly. In the third part, a research was carried out on the marketing of elman.