The role of human resource planning in achieving organizational strategic goals- A case study at Universty of Raparin in Ranya
Organizasyonel strateji hedeflerini gerçekleştirmek için insan kaynakları planlamasının rolü – Ranya Raparin Üniversitesinde örnek bir araştırma
  1. Tez No: 460577
  2. Yazar: ARWAND HAMAD AMIN AHMED
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NAZİF DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Planlaması, Örgütsel Stratejik Hedefler, Raparin Üniversitesi, Human Resource Planning, Organizational Strategic Goals, University of Raparin
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Tezin güncel konusu, Ranya'daki Raparin Üniversitesi'nde organizasyonel stratejik hedeflere ulaşmada İnsan kaynakları planlamasının rolü ile ilgilidir. Araştırma beş bölümden oluşuyor: tanıtımlar, kaynak tarama, araştırma metodolojisi, bulgular ile analiz, sonuç ve öneri. Birinci bölümde, araştırmacı araştırma hedeflerini belirler. İK İnsan Kaynakları planlamasının önemini, iş hedeflerine ulaşma yanı sıra artan iş performansı için İK planlama iyileştirmesi için uygun stratejiler önerilir. Araştırmanın konuları ve önemi de birinci bölümde değerlendirilmektedir. İkinci bölümde, İKY, İK planlama ve İK stratejileri hakkında mevcut ve mevcut literatürler değerlendirilmektedir. Üçüncü bölümde araştırma yöntemleri seçilmiştir. Bu araştırmada pozitivizm felsefesi, tümdengelim yaklaşımı, anket stratejisi ve betimsel tasarım dikkate alınmıştır. Seçilen metodolojik araçlara dayanarak, veriler toplanır, anket kullanılır. Dördüncü bölümde frekans, tanımlayıcı ve korelasyon Pearson gibi analiz araçları ile analiz edilen birincil ham veriler toplanmaktadır. Araştırmanın son bölümünde bulgulara dayanarak sonuç toplanırken, hedefler toplanmış ve analiz edilen nesnel bilgiye dayalı olarak test edilmiştir. Gelecekteki araştırma ve araştırma sınırlamaları kapsamına da burada yer verilmektedir.
Özet (Çeviri)
The current topic of the dissertation is about the role of Human resource planning in achieving organizational strategic goals in case University of Raparin in Ranya,. In order to investigate this, the research is divided into five chapters-introductions, Literature review, research methodology, findings and analysis and conclusion and recommendation. In the very first chapter, the researcher has developed the research objectives namely to understand the importance of HR planning, importance of HR planning in achieving business objectives as well as to recommend suitable strategies for HR planning improvement for increased business performance. The research questions and importance of the study is also evaluated in the first chapter. In the second chapter, current and available literature on HRM, HR planning, HR strategies are evaluated. In the third chapter, research methodologies are selected. For this research, positivism philosophy, deductive approach, survey strategy and descriptive design are taken into consideration. Based on the selected methodological tools, data is collected. As survey is used, primary raw data is collected which is analyzed in the fourth chapter with analysis tools like, frequency, descriptive and correlation Pearson. In the very last chapter of the research, based on the findings, the conclusion is drawn whereas the objectives are tested based on the objective knowledge gathered and analyzed. The scope of future research and research limitations are also included here.