The role of knowledge management in strengthening the strategic intelligence
Stratejik istihbaratın güçlendirilmesinde bilgi yönetiminin rolü
- Tez No: 469511
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULVAHAP BAYDAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bilgi Yönetimi, Stratejik İstihbarat, Salahaddin Üniversitesi, Knowledge Management, Strategic Intelligence, University of Salahaddin
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu araştırma stratejik istihbaratın güçlendirilmesinde, bilgi yönetiminin rolünü belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Araştırmanın amacına ulaşması için Salahaddin-Erbil Üniversitesi kolej kurullarının üyelerinin analitik incelenme ve teorik literatürle ilgili görüşleri araştırmacı tarafından alınmış ve örneklerle tespit etmeyi amaçlamıştır. Araştırmanın model yapımı ile ilgili çalışmalar bağımsız değişken bilgi yönetimi tarafından benimsenen değişkenler ve varsayımlar arasındaki ilişkiyi belirlemeyi amaçlamıştır. Araştırmada konu alınan dört değişken şunlardır (bilgi üretimi, bilginin tanısı, bilginin paylaşımı, bilginin uygulanması). Ayrıca üniversitenin stratejik istihbaratı için kabul edilen değişkenler şunlardır: (gelecek için endikasyon göstergesi, ileriye dönük, motivasyon, yaratıcılık) örneklem Salahaddin Üniversitesi'de görev yapan 100 kurul üyesinden oluşmaktadır. Çalışma anketinin yaklaşık 'u, açık samimiyet ve kararlılığın doğrulanması için dağıtılmıştır. Araştırma verileri SPSS kullanılarak analiz edilmiş ve elde edilen sonuçlar, örnek anketin tüm üyelerinin, üniversite performansının ölçülmesinde bilgi yönetiminin önemi ve araştırma sonuçlarının ışığında, bir dizi öneri ve öneriyi geliştirerek, kuruluşun niteliğine uygun olarak değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The research aims to determine The role of knowledge management in strengthening the strategic intelligence a sample of Analytical study of the views of members of college boards in the University of Salahaddin - Arbil, and to achieve this goal through a researcher from the theoretical literature and research and studies related to the construction of the scheme shows the hypothetical relationship between the variables, which was adopted by the independent variable knowledge management, distributed four variables are: (knowledge generation, diagnosis of knowledge, sharing of knowledge, the application of knowledge) as well as four variables representing the variables adopted for the strategic intelligence of the university are: (vision for the future by indication prospective, motivation, creativity). The sample consisted of 100 members of college boards in the University of Salahaddin approximately of the community of the study questionnaire was distributed to seek verification of the apparent sincerity and steadfastness. The research data were analyzed using SPSS and the results showed the agreement of all members of the sample survey on the importance of knowledge management in the measurement of university performance, and in light of the results of research by developing a set of recommendations and proposals that are appropriate to the nature of the organization.