A game theoretic model on post-insolvency procedures
Aczi takip eden imkanlar üzerine bir oyun modeli
- Tez No: 469954
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMİN KARAGÖZOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Aciz Hali, İflasın Ertelenmesi, Pazarlık
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu tez, borca batık firmanın aciz sonrası imkanlarını modellemek i^cin asimetrik bilgili oyun teorisi literatüründen faydalanmaktadır. Bu çalışmada Türk iflas sistemini merkez aldık ve bu sistemi, Benchmark state olarak adlandırdığımız alternatif bir sistemle karşılaştırdık. İlk durumda, borca batık firmanın iflas (Tasfiye), Yeniden Yapılandırma ve 'İflasın Ertelenmesi şeklinde üç ayrı seçeneği varken ikinci durumda, son seçenek mevcut değildir. Bu iki sistem alacaklının refahı açısından karşılaştırılmıştır. Karşılaştırma, Benchmark sistemin yorgunlukla alacaklının lehine olduğunu işaret etmektedir. Öte yandan, belirli bazı durumlarda bu ilişki tam tersinedir ve model parametrelerindeki değişimlerin iki sisteme etkisi birbirinden farklı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis utilizes the game theory literature with asymmetric information to model post-insolvency options of the indebted firm. We center the study on Turkish bankruptcy system and compare the system to an alternative state, which is namely the Benchmark state. In the first state, the indebted firm has three options: Liquidation, Reorganization, and Adjournment of Bankruptcy; while the last option, which is unique to Turkish system, is not available in the latter. These two systems are compared in terms of resulting welfare of the creditor. The comparison indicates that the Benchmark state generally serves better to creditor. However, in certain cases this relation is reversed and effects of the changes in model parameters in these two states are different.