Tükenmişlik ile iş yükü arasındaki ilişki: Aksaray defterdarlığında bir araştırma
Relationship between burnout and work load: A research on Aksaray revenue offi̇ce
  1. Tez No: 470276
  2. Yazar: MURAT TATLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİLMİ BAHADIR AKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Yükü, Tükenmişlik, Duygusal Tükemişlik, Work Load, Burnout, Emotional Burnout
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Aksaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmanın amacı, Defterdarlık çalışanlarının sosyo-demografik özelliklerine göre tükenmişlik ve iş yükü algısını incelemektir. Bu amaçla, Aksaray da hizmet veren Aksaray Defterdarlığı kurum çalışanlarından oluşan örneklemimizden anket vasıtasıyla bilgiler toplanmıştır. 154 anket verilerin çözümlenmesinde kullanılmıştır. Çalışmamızın bulguları, iş yükünün, tükenmişlik üzerinde etkili olduğunu göstermiştir. Sosyo-demografik özellikler ile tükenmişlik algısı ve iş yükü algısı arasındaki ilişkilerden farklı farklı sonuçlar çıkarken, İş yükü ile tükenmişlik algısı arasında pozitif doğrultuda anlamlı bir ilişki mevcuttur. Çalışmanın iki önemli kıstı bulunmaktadır. İlki, araştırmanın sadece Aksaray Defterdarlığında yapılması nedeniyle çalışma bulgularının genel olarak tüm maliye çalışanlarını kapsamaması. İkinci olarak, araştırmada veriler anket yöntemi ile toplandığından anketi cevaplayan kamu görevlilerinin soruları cevaplarken konuyu tam olarak kavrayamamalarından dolayı ya da benzeri nedenlerden sağlıklı cevaplar verememiş olmalarıdır. Bilim Kodu:
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine burnout and workload perception of employees of the tax and revenue office according to their demografic characteristics. For this reason, the data were gathered by the survey method from the employees of Aksaray main and revenue office. 154 questionnaire were used for the analysis of data. The results of our study showed that workload had an effect upon burnout. While getting different results about correlation between socio-demographic characteristics and burnout, workload perception, the correlation between workload and perception is positive. In this study there are two limitations. Firstly, as the research is done only Aksaray tax and revenue office, the study results does not represent all of tax and revenue employees. Secondly, as the data are gathered by survey method, the respondents may not understand the subject and they may not give satisfactory answers because of various reasons. Science Code: