Determining of key performance indicators in business
İşletmelerde anahtar performans göstergelerinin belirlenmesi
  1. Tez No: 472142
  2. Yazar: AHMET RASİM MAZLUM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT KASIMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performance, Performance Measurement, Key Performance Indicator, Balanced Scorecard
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Teknolojik gelişmelerin sonucu olarak, evrensellik sosyo-ekonomik hayatı sürekli, hızlı bir biçimde etkisi altına alıyor. Yalnızca ülkeler arasında değil, işletmelerin kendi arasında da stratejik çekişmeler yaşanıyor. Bu değişimin ve çekişmenin farkında olan bir çok kamu ve özel şirket, hedeflerine ulaşmak için farklı stratejiler geliştiriyor. Performans yönetimi de bu konuda önemli bir rol oynuyor.
Özet (Çeviri)
As a result of technological developments, the impact of globalization on the social and economic environment is rapidly and constantly changing. Since increasing competition is not only within the borders of the country, all businesses have up-to-date strategies and have to put them into practice. Many state and private sector businesses, which are aware of this change, have sought to find a strategy that is diverse, feasible and capable of achieving their goals. In addition, performance management plays an important role to sustain companies' assets and competitiveness.