Project scheduling with discounted cash flows under resource restrictions
Kaynak kısıtlamaları altında proje çizelgelemesi
- Tez No: 47400
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CANAN SERPİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Proje Çizelgelemesi iv, Project Scheduling, Enumeration. in
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
öz KAYNAK KISITLAMALARI ALTINDA PROJE CIZELGELEMESI Özdemir, Ahmet Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Canan Sepil Eylül 1995, 66 sayfa Bir projedeki nakit akımlarının şimdiki zaman değerini en fazlalama problemi pek çok araştırmacının ilgisini çekmiştir. Bu araştırmacıların büyük çoğunluğu, projede kullanılan kaynakların sınırsız olduğunu varsaymışlardır. Çünkü kaynak kısıtlamaları problemi kombinatorial bir problem yapmaktadır. Diğer bir yaklaşım ise, projedeki nakit akışlarının bazı olay zamanlarında ya da aktivitelerin bitiş zamanında gerçekleştiğinin varsayılmasıdır. Bu çalışmada ise, aktivitelere ait harcamaların aktivitelerin bitiş zamanında, aktivitelere ait gelirlerin ise belirli zaman noktalarında periyodik olarak gerçekleştiği ve projede kullanılan kaynakların kısıtlı olduğu varsayılmıştır. Problemi çözmek için bir algoritma sunulmuş ve hesaplama sonuçlan raporlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROJECT SCHEDULING WITH DISCOUNTED CASH FLOWS UNDER RESOURCE RESTRICTIONS Özdemir, Ahmet M.S., Industrial Engineering Department Supervisor: Assist. Prof. Dr. Canan Sepil September 1995, 66 pages The problem of maximizing the net present value of cash flows in a project has been attractive to several researchers. Most of these researchers assume that resources are available in unrestricted amount. This is because resource restrictions make the problem combinatorial. Another conventional approach is to assume that cash flows in the project occur at event realization times or activity completion times. In this study, we consider the problem where expenditures for activities incur at activity completion times but progress payments are made at discrete time points periodically. Resources available are assumed to be restricted. An algorithm that uses the concept of network cuts is presented and computational results are reported.