Sivil toplum örgütleri ve halkla ilişkiler çalışmaları Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı örneği (TEGV örneği)
Civil society organizations and public relations studies Turkish Education Volunteers Foundation (TEGV sample)
- Tez No: 481935
- Danışmanlar: PROF. DR. EMİNE ÖZDEN CANKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Halkla İlişkiler, Sosyoloji, Education and Training, Public Relations, Sociology
- Anahtar Kelimeler: sivil toplum, halkla ilişkiler, sivil toplum örgütleri, TEGV, civil society, public relations, civil society organizations, TEGV
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 169
Özet
Sivil toplum örgütlerinde halkla ilişkiler, sivil toplumun oluşumu ve sivil toplum örgütlerinin mevcut durumlarını devam ettirebilmeleri bakımından önem arz etmektedir. Öyle ki; halkla ilişkilere gerekli olan değeri gösteren ve yeterlilik düzeyi yüksek olan örgütler, toplum tarafından daha çok bilinmekte, daha çok kabul görmekte ve daha iyi bir imaja sahip olabilmektedirler. Bu çalışmada ilk olarak sivil toplum kavramı incelenmiş olup, sonrasında sivil toplum örgütleri ve halkla ilişkiler çalışmaları irdelenmiştir. Bu doğrultuda TEGV ele alınmıştır. TEGV, toplumda eğitim açısından oldukça önemli bir yer tutan bir sivil toplum örgütüdür. TEGV gönüllülerden oluşan kadrosuyla, çocuklara daha iyi bir eğitim sağlamak amacıyla kurulmuş olup, günümüzde oldukça etkili faaliyetler gerçekleştiren bir örgüttür. Bu çalışmada TEGV yerinde gözlem ve yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Relations with the public in civil society organizations are important in terms of the formation of civil society and the continuity for current situation of civil society organizations. Such that; organizations which value the Public Relations and have high level of competence are well known in public, gain public acceptance and have a better image. In this study, firstly civil society is examined and then studies of civil society organizations and public relations are examined. Accordingly, TEGV has been dealt with. TEGV is a non-governmental organization that has a very important place in terms of education in society. TEGV is a group of volunteers, established to provide better education for children, and is a very effective organization in today's world. In this study, TEGV was investigated by in situ observation and semi-structured interview technique.