The impact of global economic crisis to ICT users in Nigeria
Küresel ekonomik krizin Nijerya'daki BT kullanıcıları üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 491199
  2. Yazar: ABUBAKAR GARBA MUSA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YÜCEL BATU SALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgi ve Teknoloji (Bilişim) Teknolojisi, Ekonomi, Nijerya, Information and Communication Technology, Economy, Nigeria
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fen Bilimleri ve Teknolojileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bilgi ve İletişim (Bilişim) Teknolojisi insan etkinliklerinin neredeyse tüm alanları üzerinde esaslı biçimde etki etmektedir ve bu bu etkinin kendini en çok belli ettiği alanlardan biri de ekonomidir. Bu araştırmanın ana amacı küresel ekonomik krizin Nijerya'daki BT kullanıcılarını nasıl etkilediğini irdelemek olup, çalışmanın kapsamına Nijerya'da kullanılan tüm BT alanlarının yanı sıra ekonomi üzerindeki etkileri, kullanılan yöntemler, karşılaşılan problemlerin dile getirilme biçimi, çözüm yolları ve ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı yapabilecek yaklaşım biçimleri de girmektedir. Veri toplamada anket formuna başvurulmuş olup, toplanan veriler SPSS kullanılarak analiz edilmiştir. Bizim önerimiz Nijerya'da işlevsel bir BT politikasının uygulamaya konulması ve erişebilirlik düzeyinin kentsel alanların ötesine taşınması yönündedir; bu araştırma sahada yeni araştırmalar gerçekleştirmeyi düşünebilecek başka bilim insanları için bir kaynak çalışma işlevi görecektir.
Özet (Çeviri)
Information and Communication Technology is having a dramatic influence on almost all areas of human activities and one of the areas this influence is most manifested is the economy. The main objective of research examined how the global economic crisis impacted the ICT users in Nigeria and the study covered every area of ICT used in Nigeria and its effects on the economy, methods used, statement of the problems, solutions and ways identified which can contribute to the economic growth and development. Questionnaire was used in gathering the data, the data was analyzed using SPSS. Based on the research it is recommended to introduce a functional ICT policy in Nigeria and improve the accessibility beyond the urban areas; and this research will serve as a resource base to other scholars interested in carrying out further research in the field.