Yenilenebilir enerji ve enerji finansman kaynakları
Renewable energy and energy financial resources
- Tez No: 497404
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TOLGA ULUSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yenilenebilir Enerjiler, İklim, Yenilenebilir Enerji Finansmanı, Teşvikler, Destekler
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Yüzyıllardır geçmiş nesillerin kullandığı yöntemlerin dünyamız için bir kurtuluş, içinde yaşayan insanlara gelecek için bir ümit ışığı olacağını su ve yel değirmenlerinden buğdayı öğütüp un haline getiren atalarımız, bu yöntemlerin daha geliştirilerek evlerin, işyerlerinin hatta şehirlerin aydınlatılabileceğini, hatta tüm enerjisinin karşılanacağını tasavvur dahi edemezlerdi. Oysa artık bu enerjiler yenilenebilir enerji adını almış ve yüzyıllar öncesinde hiç kimsenin aklına hayaline gelmeyecek birer enerji kaynakları olmuşlardır. Dünyanın birçok ülkesi, yenilenebilir enerji alanında büyük yatırımlar yapmaya başlamışlardır. Gelişmiş ülkelerin bitmek bilmeyen enerji istekleri nedeniyle fosil yakıtlarında azalması, karbon salınımının artması gibi nedenlerden dolayı dünya ülkelerini yeni enerji arayışlarına iterken aynı zamanda fakir ülkelerdeki fosil yakıtların paylaşılamaması savaşların, göçlerin, dünya düzeninin değişmesinin de sebebi olmuştur. Bu bağlamda yalnızca enerji ihtiyacının değil Dünya barışının da kurtarıcısı Yenilenebilir enerji kaynakları olacaktır. Tükenme ihtimali olmayan bu kaynaklar, sınırsız insan dehasının elinde git gide daha birçok yeniliğe çığır açacaklardır. Şu an bile evlerin, iş yerlerinin ve hatta şehirlerin aydınlatılmasından, ısıtılmasına, tüm enerji ihtiyacının karşılanmasına kadar kullanılmaya başlanmış ve akıllı evler (yeşil ev) den büyük fabrika ve yapıların yeni fikirlerle yeni baştan inşasına yollar açmışlardır. Bu çalışmada yenilenebilir enerjinin şu an geldiği noktadan bahsedilirken yenilenebilir enerji hakkında yapılan son çalışmalardan, mali ve finansal teşviklerden, dünyada ve ülkemizde yapılan destek programlarından bahsedilecektir.
Özet (Çeviri)
The method used by our ancestors for centuries, a salvation for our world, the people who live in the future, windmills grind grain into flour would be a glimmer of hope for our forefathers who brought water and the future of these methods in the more developed houses, workplaces and even entire cities could be illuminated that they couldn't even imagine. However, now these energies are renewable energy and energy sources or centuries ago, no one even you can't imagine. Many countries have started to make major investments in the field of renewable energy. Due to endless energy demands of the developed countries, reasons such as diminishing fossil fuels and the increase of carbon emmisions have been pushing the world countries to search for new energy and less developed countries(underdeveloped) are fighting not to share fossil fuels, migration, were also the cause of changing world order. In this context, renewable energy sources will not only be the savior of energy needs but also the savior of world peace. The probability of extinction of non-human genius, these resources will be increasingly in the hands of many groundbreaking innovations unlimited. Even today, houses, workplaces and even cities have been used for lighting, heating, performing all energy needs, and smart houses (green houses) have opened ways for new ideas from big factories and structures. In this study, the history of renewable energy, now we have the point where when referring to the future, where could it have come from this, and from the recent studies about renewable energy, fiscal and financial incentives, are mentioned in the world and in our country support program. Key Words :Renewable Energy, Climate, Renewable Energy Finance, Renewable Energy Incentives, Support For Renewable Energy Funding,