Bankacılık sektöründe dijtalleşme
Digitization in banking sector
  1. Tez No: 498850
  2. Yazar: MURAT SAVAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, Dijitalleşme, İnovasyon, İnternet
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Günümüz ve gelecek zamanın etkisinde olan hiç şüphesiz en dikkat çekici konulardan birisi dijitalleşmedir. Dünya üzerindeki insanların yarıdan fazlası internet ile bağlantı halindedir. İhtiyaç duyduğu her şeyi anında gerçekleştirme çabası içinde olan insanoğlu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için itici güç olmaktadır. İnsanoğlu, bunları gerçekleştirmeye çalışırken tecrübe ettiği bilgi teknolojileriyle, ne istediğini bilen bilinçli ve yarınının hayalinde koşan neslin devamlılığına kanıt oluşturmaktadır. Ülke ve ülkenin yaşayan tüm bireyleri finansal piyasalar içinde varlıklarını devam ettirebilmeleri için temas kurma ihtiyacı duyar. Finansal sektörü oluşturan kurumları, yapısını ve sistemlerini bilmek, paranın varlığı kadar yönetiminin de bilinmesini gerektirir. Zaman yönetimi, paraya daha çok ulaşma hırsı, çoğu insanın yatırım öncesi parayı zor ulaşması, gelecek kaygısı ve global etkilerin hızla yayılma riski, kişilerin teknoloji ile yakından ilgilenmesini zorunlu kılmaktadır. İnternete ulaşılabilen her yerden, her saniyeden ulaşabilme ihtiyacı artık normal bir talep olmuştur. Bu teknolojiye ayak uyduramayan, zamanı yakalamakta zorluk çeken ve iyi bir ekibe sahip olamayanlar dijitalleşme yolunda tarihin derinliklerine gömülmeye mahkum kalacaklardır. Ekonomi sektörünün dinamikleri bankalar, iç ve dış müşterilerine dijitalleşme kapsamında ürettiği ürünlerinde daha fazla yaratıcı olmak zorundalar. Bundan sonra teknoloji ile kendini gerçekleştirebilen kurumlara tanıklık edilecektir. Aksi söz konusu değildir. Birinci bölümde, finansal piyasaların ne olduğu ile ilgili bilgiler üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde bankacılık sektörünün var oluşundan gelinen noktadaki gözler önüne serilen durumundan ve bundan sonrası için sektörü neler beklediğinin üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde, her kesimin ulaşabildiği teknolojinin finans sektörü içindeki yeri ve geleceği hakkında bilgi ve görüşlere yer verilmiştir. Ekonomi sektörü içindeki bankalarımızın dijitalleşme olgusunu ne kadar yansıtabildikleri ve teknolojinin neresinde olduklarını tespit için görüşme anketi yöntemiyle bir analiz uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Without any doubt, one of the most significant phenomena under the influence of the current as well as future times is digitization. More than half of the entire world population is now connected to the internet. Human beings, who constantly endeavour to turn whatever they need into a reality, constitute the driving force behind the fullfilment of dreams. With the mass of information technologies developed in pursuit of realization of its dreams, humankind is the very proof of the continuity of upcoming generations which are self-aware and after their dreams. All countries and their citizens feel the need to contact in order to maintain their existence in financial markets. Gaining knowledge of the monetary management in addition to being in possession of it is a prerequisite to learning about the institutions forming the financial sector, their structures and as well as systems. Time management, the ambition to earn more money, the fact that most people have diffficulty making funds available prior to investment, future anxiety and the risk of global influences spreading rapidly all combine together to make it clear that one must be deeply involved in technology. It has now become a basic need to be able to access the internet anywhere and at any time.