Dijital oyun pazarında tüketici tercihleri (Türkiye ve İtalya'da eğitim gören üniversite öğrencilerinin karşılaştırmalı değerlendirilmesi
Consumer prefences at digital game market (The comparative research at university students who studies in Turkey and Italy)
  1. Tez No: 508162
  2. Yazar: İLKER DEMİRAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İKBAL AKSULU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital oyun, dijital oyun sektörü, tüketici tercihleri, Video games, video game sector, consumer behaviour
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İşletmecilik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bireyler, günlük yaşamda eğlence ihtiyacını karşılamak için dijital oyunlara yönelmektedir. Bu çalışmada dijital oyun sektörü hakkında bilgi sahibi olunmaya çalışılmaktadır. Tüketici davranışları ve tüketici davranışını etkileyen faktörler detaylı olarak incelenmektedir.Hızlı büyüyen dijital oyun sektörü hakkında bilgiler verilmektedir. Dijital oyun pazarında üreticiler, dağıtımcılar, yazılımlar kapsamlı olarak açıklanmaktadır. Dijital oyun sektörü hakkında tüketici davranışlarına yer verilmektedir. Türkiye'de ve İtalya'da oyun sektörü hakkında incelemeler yapılmıştır. Ankete, Türkiye ve İtalya'da eğitim gören üniversite öğrencileri katılmıştır. Elde edilen veriler, tablolar halinde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Individuals play video games to remove the absence of amusement in their daily life. In this study, having knowledge about video games industry is tried to be discussedby us. Consumer acts and the factors affecting consumer acts are analyzed in detail. Informations about rapidly expanding video games industry are given. Producers, distributors, softwares are announced in video games industry are given place. Consumer acts about video games industry are made. Students studying in Turkey and Italy have attended to the survey. Founded datas are examined as schedules.