Impact of human resource management processes on employees' performance: A study on humanitarian organizations
İnsan kaynaklar yönetimi süreçlerinin çalışan performansına etkisi: İnsani yardım örgütleri üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 509420
  2. Yazar: OMAR ALGHABRA
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. ÖZLEM YAŞAR UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY), STK, İş analizi, İş tasarımı, İş güvenliği, İş başarısı planı, İş memnuniyeti, İş performansı, Human Resource Management (HRM), NGOs, Job analysis, Job Design, Job Security, Job Succession planning, Job satisfaction, Job performance
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışma Gaziantep'te faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini temel alarak insan kaynakları süreçlerinin çalışan performansı üzerindeki etkisini saptamayı amaçlamaktadır. İnsan kaynakları yönetimi süreçleri (bağımsız değişkenler); iş analizi, iş tasarımı, iş güvenliği, iş başarası planı, iş memnuniyeti olarak ele alınırken, araştırmanın bağımlı değişkeni ise iş performansı olarak tanımlanmıştır. Araştırmada İK departmanına sahip ve bünyesinde İK sistemleri ile süreçlerini uygulayan ve yaklaşık 50 çalışana sahip 12 insanı yardım kuruluşunun 122 adet çalışanına anket yapılmıştır. Anketler hem yüz yüze ziyaretler sonucu hem de elektronik ortamda toplanmıştır. Sonuç olarak, İKY süreçlerinin çalışanların iş performansı üzerindeki etkisi regresyon analizi ile belirlenmeye çalışılmış, en güçlü değişken ise iş tatmini olmuştur.
Özet (Çeviri)
The study examined the impact of human resources processes on employees' performance in non-governmental organizations in the city of Gaziantep. The dimensions of the human resources management processes (independent variables) were: job analysis, job design, job security, job succession planning, job satisfaction. While the dependent variable was job performance. 12 non-governmental organizations in Gaziantep were selected by the criteria of having HR departments that apply HR systems and processes with the approximate number of 50 employees per organization. Out of these 12 NGOs, 122 employees completed the surveys. Electronic – and paper survey – were administered through links which were sent to human resources' managers at those organizations by email and other social media programs, in addition to the visits which were conducted. As a result, the depended variable of job performance of employees was predicted by the (HRM) processes, where the most predictor variable was job satisfaction. In this context, the study was of very few studies which examined the relationship between different human resources management processes and employees job performance in NGOs based in Gaziantep.