Küreselleşme ve terörizm: Terörizmin finansal kaynakları
Globalization and terrorism: Financial resources of terrorism
  1. Tez No: 515406
  2. Yazar: ZEYNEP AYSU SARAHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: terörizm, küreselleşme, terörizmin finansmanı, uluslararası terörizm, terrorism, globalization, financing of terrorism, international terrorism
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmada, küreselleşme ekseninde terörizm kavramı ele alınmakta ve terörizmin finans kaynakları incelenmektedir. Çalışmanın amacı, terörizmin küreselleşme sürecinden nasıl etkilendiğini vurgulamak ve terörizmin sürekliliğini sağlayan bir araç olarak finansman kaynaklarını irdelemektir. Çalışma dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde çalışmanın içeriği, amacı, önemi ve metodolojisi verilmiştir. İkinci bölümde küreselleşme ve terörizm kavramları bir arada ele alınmış, kavramsal ve tarihsel incelemeleri yapılmıştır.Üçüncü bölümde terörizmin finansmana ihtiyaç duymasının nedenleri, bu finans ihtiyacını karşıladığı yasal ve yasal olmayan kaynaklar ile devlet desteğine dayalı gelir sağlayıcı kaynaklar ele alınmıştır. Dördüncü bölümde küreselleşme ekseninde incelenen terörizmin, 21. yüzyılda ulaştığı boyut vurgulanmış ve finans kaynaklarının terörizmin sürekliliğindeki rolü üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the concept of terrorism in the axis of globalization is examined and the financial sources of terrorism are examined. The aim of the study is to highlight the development of terrorism with globalization and to examine funding sources as a means of sustaining terrorism.The study consists of four parts.The first part contains the content, purpose, importance and methodology of the study.In the second part, the concepts of globalization and terrorism were discussed together and conceptual and historical investigations were carried out.The third part deals with the reasons why terrorism needs financing, the legal and illegal sources that it needs, and the sources of income based on government support.In the fourth part, the size of terrorism which is examined in the axis of globalization has reached in 21st century is highlighed and the role of financial resources on the continuity of terrorism is examined.