Terör örgütlerinin algı yönetimi faaliyetleri, PKK örneği
Terrorist organisation'sperception management: A PKK case
  1. Tez No: 517189
  2. Yazar: HİLMİ TELCİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA METE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Pkk, Terör, Propaganda, Algı Yönetimi, PKK, Terror, Propaganda, Perception Management
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
Türkiye'de terörizm uzun yıllar ülke gündemini meşgul etmiş ve halen de etmektedir. Ülke enerjisini terörizme harcayarak siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda hedeflerinin gerisinde kalmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelesi güvenlik boyutunda etkili düzeydedir ancak terörle mücadelede çok boyutlu ve etkin mücadeleyi sürekli kılamaması nedeniyle terör, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olmaya devam etmektedir. Terörizmin değişen dünya şartlarına göre nasıl bir değişim ve dönüşüm geçirdiği, iletişim ve teknolojiden yararlanma kabiliyetleri, propaganda ve algı yönetimi faaliyetlerini kullanma biçimleri ele alınmıştır. PKK/KCK Terör örgütü özelinde terörizmin psikolojik boyutu ortaya konmaya çalışılmıştır. Çalışmada PKK/KCK Terör örgütü hakkında temel bilgilere yer verilmiş, ayrıntılara girilmemiştir. PKK/KCK Terör örgütünün propaganda ve algı yönetimi faaliyetlerindeki amacı, stratejileri, araç ve yöntemleri ele alınmıştır. Nitel ve Nicel araştırma yöntemleri ile ikincil kaynaklardan yararlanılmıştır. PKK/KCK Terör örgütü ile ilgili olarak alan çalışmalarından örnek olay/durum/tutumlarla, algı yönetimi faaliyetlerinin toplumsal hayata yansımaları ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In Turkey terrorism has occupied the country's agenda for many years and is nowadays still a valid agenda item. The country has lagged behind its political, social, cultural and economic goals by spending its energy and funds on the war on terror. Turkey's counter terrorism measures are effective in the security dimension but due to a lack of multidimensional ineffectiveness and commitment in the long term, terrorism continues to be one of the biggest problems of Turkey. This paper discusses how terrorism has transformed and evolved as a result of changing world conditions, their ability to utilize information and communication technology and the ways of using propaganda and perception management activities. In addition, the psychological dimension of terrorism is revealed through the case of the terrorist organizationPKK/KCK. In this study, basic information about the terrorist organization PKK/KCK is given and no detailled information is presented. The purpose, strategies, tools and methods of the propaganda and perception management activities of the terrorist organization PKK/KCK are discussed. Secondary sourcesare utilized by means of qualitative and quantitative research methods. The terrorist organization PKK/KCK'sperception management activities are reflected on the social life with exemplary case studies/conditions/attitudes from field work activities.