Türkiye'de siyasi partilerin göç politikaları
Migration policies of political parties in Turkey
  1. Tez No: 525374
  2. Yazar: PELVİZ ALU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞENİZ ANBARLI BOZATAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Göç, Göç Politikaları, Siyasi Partiler, Turkey, Migration, Migration Policy, Political Parties
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Son yıllarda bazı ülkelerde ortaya çıkan ülke içi huzursuzluklar ve iç çatışmaların neden olduğu ve evrensel bir olay olarak tanımlanan göç, insanların bulundukları yerden siyasal, kültürel, sosyal ve ekonomik, nedenlerden dolayı başka bir yere taşınması, hareket etmesi ya da yer değiştirmesidir. Dünya ölçeğinde ve bölgesel düzeyde gerçekleşen yer değiştirmeler en çok bölge ülkelerini etkilemektedir. Göç konusunda geçiş ülkesi olan Türkiye'de siyasi patilerin göç politikaları büyük önem arz etmektedir. Türkiye'nin bölge ülkeleri ile etkileşimin artmasının ilk sonucu, özellikle Avrupa ülkelerine giden yolda bir göç geçiş ülkesi haline gelmesi olmuştur. Bu çerçevede göç konusu ve göç politikalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Çalışmada Türkiye'deki göç politikaları temelinde TBMM'nde grubu olan siyasi partilerin (AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti) göç politikaları ve göç konusuna bakış açıları ele alınmakta ve Suriye'de meydana gelen çatışmalardan kaçarak, Türkiye'ye göç eden Suriyeli sığınmacıların durumunun siyasi partilerce nasıl değerlendirildiği incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
Migration, defined as a universal phenomenon and caused by internal disputes and internal conflicts that have arisen in some countries in recent years, is the relocation, movement or relocation of people from another place due to political, cultural, social and economic reasons. The changes occurring on the world scale and at the regional level affect most of the countries in the region. Migration is a transit country for migration policies in the political patina in Turkey is of great importance. The first result of Turkey's increasing interaction with the countries of the region, in particular migration has been to become a transit country on the path to European countries. Migration in this framework and the importance of immigration policies are increasing day by day. Working on the basis of immigration policy in Turkey of the political parties with the group in the National Assembly (AK Parti, CHP, MHP, HDP and İYİ Parti) migration policies and perspectives on migration issues are discussed and avoiding clashes in Syria, who immigrated to Turkey How the situation of Syrian asylum seekers are evaluated in political parties is examined.