Arapça öğretimine yeni yaklaşımlar ve görsel materyallerin kullanılması
The new approches to Arabic teaching and the use of visual materials
- Tez No: 534632
- Danışmanlar: PROF. DR. SALİH ZAFER KIZIKLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yöntem, temel dil becerileri, görsel ve işitsel materyaller, Methods, basic skills of the foreign language, using audiovisual tools
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
Küreselleşen dünyada yabancı dil öğrenmek zorunlu hale gelmiş, yabancı dilin nasıl öğretileceği, yabancı dil öğretimin tarihi boyunca tartışma konusu olmuş, bundan dolayı birçok yöntem geliştirilip kullanılmıştır. Günümüzde öğrencilerin daha etkin olduğu yöntemler öne çıkmıştır. Dinleme, konuşma, okuma ve yazmadan oluşan dört temel dil becerisi, öğrenim ve öğretimin temel amacı ve aracıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dil öğretiminde işitsel ve görsel araçların kullanılması, dil becerilerinin geliştirilmesinde oldukça etkilidir. Bu çalışmamızda yabancı dil öğretimi, yabancı dil öğretiminde kullanılan yöntemler, ülkemizde Arapça öğretimi, temel dil becerilerinin geliştirilmesi, görsel ve işitsel materyallerin kullanılması ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Learning of foreign language become necessity in globalized world. It has been always debating how to teach a foreign language, for this reason, several methods were developed and used. Nowadays, methods which students can be more active have come to the forefront. Listening, talking, reading and writing the four basic skills are the main tool and target of learning ve teaching. With the improvement of technology, using audiovisual tools in language areas effect the development of the skills of the foreign language. In this study, foreign language teaching, foreign language teaching methods, Arabic language teaching in our country, development of basic skills of the froeign language studied.