Sağlık Bakanlığında değişen yönetim yapısının kurumsal kimlik personel motivasyonu ve kurumsal yönetim üzerindeki etkilerinin incelenmesi
Examining the effects of changing management structure in the ministry of health on corporate identity staff motivation and corporate governance
  1. Tez No: 543927
  2. Yazar: ERDOĞAN TEMELLİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAHAMET BÜLBÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlıkta Dönüşüm Programı, 663 sayılı KHK, 694 sayılı KHK, Kamu Hastaneleri, Health Transformation Program, İn The Goverementl Degrees No 663, İn The Goverementl Degrees No 694, Public Hospitals
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Ülkemizde 1920 yılından beri farklı aralıklarla sağlık yönetimi ve sistemi açısından önemli değişimler yaşanmıştır. Bu değişimlerin en önemlisi olan ve 2002 yılı itibariyle uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Projesi (SDP)'dir. SDP ile sağlık sistemleri birçok açıdan köklü ve hızlı bir şekilde değişim süreçlerine girmiştir. 694 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığı (SB) merkez ve taşra teşkilatında değişiklikler olmuştur. Bu değişikliklerin kurumsal kimlik ile kurumsal yönetim üzerindeki etkisi, çalışanların memnuniyet düzeyinin irdelenmesi, teşkilat yapısında gerçekleşen değişimlerin incelenmesi ve sağlık çalışanlarının görüşlerinin istatistiksel olarak değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Anket çalışması İstanbul ili Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılar ilçesinde yer alan 4 kamu hastanesinin ilgili personellerine yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In our country since 1920, there have been significant changes in Health Management and systems at different intervals. The most important of these changes is the Health Transformation project (HTP), That has started to be implemented in 2002. With the HTP, health systems are radical change in many aspects and are rapidly changing. There have been changes in the Goverementl Degrees and the Ministry of health central and provincial organization on some arrangements under the state of Emergency Law No. 694. The aim of this course is to evoluate the effects of these changes on corporate identity and corporate governance, the level of satisfaction of employees, the changes in organizational structure, and the statistical evaluation of health workers ' opinions. The survey was conducted to the staff of 4 public hospitals in Bakırköy, Bahçelievler and Bağcılar district of Istanbul.