Yerel yönetimlerde çatışma yönetimi
Conflict management in local governments
  1. Tez No: 545087
  2. Yazar: UĞUR KURAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN USTA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimler, Yönetici, Çatışma, Çatışma Yönetimi, Örgüt, Local Government, Maneger, Conflict, Conflict Management, Organization
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Çatışma, sosyal yaşamın bir parçası olarak kabul edilmektedir. Çatışma yönetimi, birey ve örgüt gelişimi için pozitif sonuçlara ulaşmayı ve negatif sonuçları engellemeyi amaçlar. Çatışmanın olmadığı ortamlar sağlıksızdır, gelişime ve yeniliklere de açık değildir. Çatışma kaçınılmaz ise yapılması gereken, çatışmanın sonucunda ortaya çıkan olumlu çıktıları kullanabilmek, onu bir fırsat olarak değerlendirebilmek ve olası yıkıcı sonuçlarını engellemektir. Yapılan bu araştırmada“çatışma”kavramı yönetim bilimi çerçevesinde ele alınmış ve örgütler düzeyinde incelenmiştir. Araştırmanın amacı; yerel yönetimlerde yönetici ve çalışanların yaşadığı çatışma nedenlerini ve çatışma sürecinde kullanılan çözüm yollarını ve bunların çözümünde tercih edilen çatışma yönetim tarzları ile arasındaki ilişkileri tespit etmektir.
Özet (Çeviri)
Conflict is considered as a part of social life. Conflict management aims to reach pozitive results for personal and organizational development and to prevent negative results. The society which conflict does not exist is unhealthy and these societies are not open to development and innovation.If conflict is unavoidable, the necessary step to take is to use conflict results as an advantage and opportunity to prevent its destructive results. In this study, the concept of“conflict”was handled in the framework of methodology and examined in all the levels of business (organizations). The purpose of thesis are to determine the causes of conflict that personnel engaged in with each other and conflict management styles that are utilized by them during conflict period, whether causes of conflict and conflict management styles were differed according to demographic factors and whether the relationship between these causes of conflict and conflict management styles is available.