Kirmir Çayı (Ankara)'nda yaşayan Copoeta tinca (Heckel, 1843) (in balığı)'nın biyo ekolojik özellikleri
- Tez No: 55019
- Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL SOLAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Eğitim ve Öğretim, Biology, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Capoeta tinca, üreme, büyüme, biyo-ekoloji, Capoeta tinea, reproduction, growth, bioecology
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışma Sakarya Nehri, Kirmir Çayı (ANKARA)'nda Temmuz 1995-Haziran 1996 periyotları arasında yapılmıştır. Kirmir Çayı'nda yaşayan ve ekonomik öneme sahip olan balıklardan Capoeta tinca (Heckel, 1843) yörede İn Balığı olarak tanınmaktadır. Bu balığın eşey oranları, yaş kompozisyonu, yaş-boy, yaş-ağırlık, boy-ağırlık ilişkileri oransal boy ve oransal ağırlık artışları ile büyüme denklemi, kondüsyon faktörü, eşeysel olgunluğa erişme yaşlan, üreme dönemi ve yumurta verimi tesbit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was conducted at the Kiraiir Brook (ANKARA), branch of the Sakarya stream between July 1995-June 1996. Capoeta tinea (Heckel, 1843) was known tn Balığı in Turkish has economical value and lives in the Kirmir Brook. It was determined sexual rations, age composition, age-length, age- weight, length- weight, rational weight and growth equations, condition factor, sexual maturity periods, reproduction periods and egg yield of this fish.