Müzik eğitimi veren kurumlarda bilgisayar teknolojisinin yeri ve önemi
- Tez No: 55059
- Danışmanlar: DOÇ. M. CİHAT CAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Müzik, Eğitim, Bilgisayar, Music, Education, Computer
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
MUZIK EGITIMI VEREN KURUMLARDA BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİNİN YERİ VE ÖNEMİ (Yüksek. Lisans Tezi) Yunus ÇA?LAK GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Haziran 1996 OZ Bu araştırma, Müzik Eğitimi Veren Kurumlarda Bilgisayar Teknolojisinin yerini ve önemini belirtmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, öncelikle teknolojik olarak bilgisayarın yapısı incelenmiş, gerekli yazılım-donanım ve çevre birimleri hakkında bilgiler verilmiştir. Daha sonra, sesin ve müziğin bilgisayarda ne şekilde oluştuğu araştırılmış ve müzikal açıdan bilgisayardan ne şekilde yararlanıldığı tespit edilmiştir. Midi ve Stüdyo oluşumları araştırılarak bilimsel uygulamalar hakkında bilgiler verilmiştir. Bu verilerin ışığında, mevcut müzik eğitimi veren kurumların teknolojik imkanları tartışılmış ve bilgisayar teknolojisinin müzik eğitimine yönelik uygulamaları tarama modeli ile tespit edilmeye çalışılmıştır. Bilgisayarlı iletişim yöntemleri araştırılarak Internet servisi hakkında bilgi verilmiştir. Sonuç olarak müzik eğitimi veren kurumlarda bilgisayar teknolojisinden bilimsel olarak nasıl yararlanılmalıdır konusu açıklanarak bu konunun çözümüne ilişkin öneriler verilmeye çalışılmıştır. Bilim kodu: 3040300
Özet (Çeviri)
THE PLACE AND IMPORTANCE OF COMPUTER TECHNOLOGY IN INSTITUTIONS WPICH DEAL IN MUSIC EDUCATION (Mc. Thesis) Yunus ÇA?LAR GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY June 1996 ABSTRACT This research has been done to show the place and Importance of Computer technology in Institutions which deal in Music Education. For this purpose, firstly the form and printer systems (hardware-software) and their surrounding enviroment desing has been studied. Than, the creation of sound and music composition in computers has been studied and the use of computers in these areas has been tested. The Midi Studio establishments has been studied and informations has been listed about scientific aplications of these kind of aplications. According to this kind of results the tecnologic capacity of institutions which deal in Music Education has been tested. The application of computers in music has been tested according to descriptive statistical methods. Computer communication methods has been reseached and also information about Internet sytem has been given. As a result, the systems in institutions which deal in music has been explained and advisory comments has been tried to give about this problem. Field Code: 3040300