Son dönem Türk siyasal yaşamında yeni nesil kriminal iletişim ve uygulama alanları
In the last term Turkish political life new generation criminal communication and scope of application
  1. Tez No: 550658
  2. Yazar: AKIN TERZİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT ERASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Public Administration, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: terror, perception, propaganda, criminal communication, social media, manipulation, Gezi events, afrin operation, ısıd, pkk, feto, 15 july, okay or continue
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Son dönem Türk siyasal yaşamında yeni nesil kriminal iletişim ve uygulama alanları ile terör odakları ve sempatizanlarının en önemli iletişim ağı web olmuştur. Terör örgütleri gizli iletişim ağları ile sosyal medya üzerinden, telefon uygulamalarından ve bilgisayar oyunlarından kitlelere ulaşarak etki altında bırakmayı hedeflemişlerdir. Örgütler bu uygulama araçlarıyla, bağlı bulundukları örgütün adını ve sesini duyurmaya, mevcut otoriteyi sarsarak zayıf düşürmeye, kendini güçlü göstermeye, halkı sindirerek tarafsız kılmaya, örgüt üyelerine moral vermeye, güvenlik kuvvetlerini şiddet kullanmaya zorlamaya, siyasi alanda tanınma ve kabul görmeye çalışmaktadır. Yeni medya terörizmin ne olduğunun ve neyin kriminal olduğunun tanımlanmasında merkezî bir rol oynamaktadır. Terör örgütleri bu sürecin nasıl işlediğinin farkındadır ve eylemlerini bu doğrultuda planlamaktadırlar. Çoğu terörist eylemlerinin sonuçlarını hesaplamaktadır. Kitle iletişim araçlarını kullanarak kamu ve hükümet aleyhine propaganda yapmayı amaçlamaktadır. Örgütler Küresel düzeyde etkinlik arayışındadır. Örgütlerin destekçilerine erişebilmeleri ve onları kontrol edebilmeleri neredeyse olanaksızdır. Bu bağlamda başta terör örgütlerinin başlıca hedef kitlesini oluşturan gençler olmak üzere geniş bir kesim tarafından kullanılan bir site olması nedeniyle ve kullanıcıların rahatlıkla video yüklemesine izin vermesi nedeniyle Sosyal medya, terör örgütleri için paha biçilemez bir kanal olmuştur. Örgütler kendi iletişim ağlarını kurarak çeşitli telefon uygulamaları ile haberleşmiştir. ByLock, Eagle, Tango, Kakao Talk ve Falcon bu telefon uygulamara örnek olmuştur. Terör örgütleri yapmış oldukları propaganda ile bireylerin tutumunu etkileme çabasındadır. Son dönemde İnternet, gittikçe hız kazanmakta ve yaygınlaşmaktadır. Büyük bir iletişim ve haberleşme aracı olan internet sürekli yenilenebilmesi, adli takibinin diğer mecralara göre daha zordur. Düşük maliyet ile yayın yapma fırsatı olan internet, terör örgütleri için büyük bir propaganda kaynağıdır. Çalışmanın ilk bölümünde İletişim nedir, Kriminal İletişim Nedir? Sosyal Medyanın Tanımı ve Özellikleri, Sosyal Medya- Terör İlişkisi, Telefon Uygulamaları, Oyunlar ikinci Bölümünde Propaganda Nedir? Terörizm ve Propaganda Kavramları, PKK Terör Örgütünün İnternet Yoluyla Yürüttüğü Propaganda, Terör-Medya İlişkisinde Propagandanın Yeri, üçüncü bölümünde Algı, Algı Yönetimine Yardımcı Araçlar, Algı Yönetiminde Bilgi Savaşları ve Sosyal Medyanın Rolü, dördüncü bölümünde, Kriminal İletişim Uygulama Alanları, Suç Örgütlerinin iletişim biçimi PKK, FETÖ, DAEŞ örneği, örgütlerin idolejileri ve stratejileri, Sosyal medya kullanımları,,beşinci bölümünde Gezi Olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe Girişimi, Sosyal Medyada 15 Temmuz Sonrası Dezenfarmasyon ve Gerçekler, altıncı bölümünde Afrin Operasyonu , Zeytin Dalı Harekâtı'nın Sebepleri, Türkiye'nin Stratejik Hedefleri ve Tamam mı? Devam mı? hakkında literatür taraması yapılmış ve internet- sosyal medya kullanımına dair 2013- 2019 yıllarına ait istatistikler incelenmiştir. Anahtar Kelime: Terör, Algı, Propoganda, Kriminal İletişim, Sosyal Medya Manipülasyonları, Gezi Olayları, Afrin Harekatı, Tamam mı? Devam mı? 15 Temmuz, DAEŞ, PKK, FETÖ
Özet (Çeviri)
Web applications ,which uses the new generation criminal communication and applications in Turkish political life, is the most important network of terrorists and sympathizers. They aimed to influence the masses through the social media, phone application andcomputer games. Terrorist organizations try to; announce the name of the media, weaken the existing authority, show themselves strong, influence the public, give morale to the members of the organization, force the use of violence, be recognized and accepted in the media. There is new media at the center of terrorism and criminal definitions. Terrorist organizations are aware of this process and plan their actions accordingly. Terrorists foresee the results of their actions. It aims to make propaganda against the public and the government with mass media. Organizations are looking for efficiency at globally. It is almost impossible for organizations to reach and control their supporters. Social media has been an invaluable channel for terrorist organizations. Because; Social media is a platform used by a wide audience, social media platforms allow users to easily upload videos. Organizations have established their own communication networks and communicated with various telephone applications. Application examples are; ByLock, Eagle, Tango, Kakao Talk and Falcon. Terrorist organizations try to influence the attitude of individuals with propaganda. Recently, the Internet has gained speed and spread. The internet, which is a great communication and communication tool, is difficult to follow up because it is constantly renewed. As the cost of internet is low, it is a great propaganda source for terrorist organizations. The literature review of these subjects and the statistics of 2013- 2019 on internet-social media usage were examined; Contents of the first chapter; What is Communication, What is Criminal Communication? Definition and Characteristics of Social Media, Social Media-Terror Relations, Telephone Applications, Games, Contents of the second chapter; What is Propaganda, Terrorism and Propaganda Concepts, Propaganda that Terrorist Organization Carries Through the Internet, Propaganda in Terror-Media Relations, Contents of the third chapter; Perception, Perception Management Aids, Knowledge Wars in Perception Management and the Role of Social Media, Contents of the fourth chapter, Criminal Communication Application Areas, The mode of communication of the criminal organizations, samples of PKK, FETÖ and DAES, the idolatics and strategies of organizations, the social media uses of organizations, Contents of the fifth Section, Gezi Events 17-25 December, 15 July Impact Initiative, Social Media on July 15 Disinfarming and Facts, Contents of the sixth chapter , Afrin Operation, Operation Causes of Zeytin Dalı, Strategic Objectives and Turkey's, okay? Or Continue?