Kurumsal sosyal sorumluluğun marka sadakatine etkisi: Turkcell örneği
The impact of corporate social responsibility on brand loyalty: Turkcell example,
- Tez No: 550704
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ LEYLA GÖDEKMERDAN ÖNDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Marka Sadakati, Turkcell, Corporate Social Responsibility, Brand Loyalty, Turkcell
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu araştırmanın amacı kurumsal sosyal sorumluluğun marka sadakatine etkisinin ortaya onmasıdır. Bu bağlamda 400 Turkcell kullanıcısı ile anket uygulaması yapılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda katılımcıların Turkcell'in kurumsal sosyal sorumluluklarına önem verdiğini düşündükleri ve Turkcell'e yönelik marka sadakatlerinin yüksek olduğu görülmektedir. Turkcell'in kurumsal sosyal sorumluluklarına ait düşüncelerinin Turkcell'e yönelik marka sadakatleri üzerinde anlamlı ve pozitif bir etkisi olduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
The objective of this study is to reveal the impact of corporate social responsibility on brand loyalty. In this context, a questionnaire was conducted with 400 Turkcell customers. As a result of the study it was observed that the participants believe Turkcell attaches importance to corporate social responsibility and their brand loyalty towards Turkcell was observed to be high. It was seen that the participants' ideas about Turkcell's corporate social responsibility had significant and positive impact on participants' brand loyalty towards Turkcell.