Avrupa Birliğinin uyuşturucu ile mücadele politikalarının Türk kamu politikaları ile etkileşimi
The interaction of drug addiction policies of the European Union with Turkish public policies
  1. Tez No: 551548
  2. Yazar: ERHAN DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL İBRAHİM ÜLKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Uyuşturucu Madde, Kamu Yönetimi, Tubim, European Union, Drugs, Public Administration, Tubim
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 192
Özet
Uyuşturucu, madde kaçakçılığı ve bağımlılığı ile mücadele ülkemiz sınırları ile bağlı kalmayarak, ulusları etkileyen bir suç haline gelmiştir. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda büyük çaba sarf eden Türkiye bunu bir insanlık suçu olarak görmektedir. Her geçen gün artan uyuşturucu madde kullanımı, yasa dışı unsurlar için yüksek kâr getirisi, uyuşturucu ile mücadeleyi uluslararası boyuta taşımaktadır. Gelişen teknolojiler, uyuşturucu madde ile mücadeleyi zorlaştırmış ve sorunu küresel boyuta taşımıştır. Uyuşturucu arzının yanında kullanımının da önlenmesine dönük birçok çalışmayı etkin olarak sürdürerek, uluslararası işbirliğini desteklemektedir. Türkiye'nin coğrafi konumu ve toplum yapısı itibarı ile AB'nin oluşum sürecinin tarihsel arka planını ve oluşumunda etkili olan yönetimsel yaklaşımların ardında, barış içerisinde yaşayan ve siyasi, sosyal, ekonomik ve güvenlik alanlarında işlevsel ortak kurumlar oluşturabilmesine de imkân sağlayan, refah Avrupa oluşturma düşüncesi içerisinde yer almak istemiştir. Avrupa Birliğine tam üye olmak için gereken adımları da atmıştır. Avrupa Birliğine ait mevzuatları etkili ve etkin biçimde uygulayabilen üye devletlerin kamu kurum ve kuruluşları ile belirtilen uyum sürecine dahil olmaya çalışan faydalanıcı ülkenin eşleşmesine dair düzenlenen programlarda uyum kanunları devreye konmuştur. Özellikle uyuşturucu madde sorunu ile ilgili konularda en üst seviyede gerekli kamu yönetimi yapılanmalarını yapmıştır. Avrupa Birliği tarafından hazırlanan ilerleme raporlarında, Türkiye'nin uyuşturucu ve madde bağımlılığı konularında önemli gelişmeler kaydettiğini belirtmiştir. Uyuşturucu ile mücadelede uygulanan kamu yönetimi politikalarında farklı yaklaşımlar uygulanmaya başlanmıştır. Yasakçı uygulamaların başarılı olmadığını, yeni dönemde tedaviye yönelik serbestlik politikaları üzerinde durulmaktadır. AB ülkelerinin, uyuşturucu politikaları dikkate alınarak uyuşturucu kullanım suçlarının on yıllık analizi yapılmıştır. Araştırmada; tarama yöntemi kullanılmış, süreç ve içeriklerinin analizleri yapılmış, veriler birleştirilerek istatistiksel analiz yapılmıştır. AB ve Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele politikalarındaki etkileşimi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The fight against drug trafficking and addiction has become a crime that affects nations by not being bound by the borders of our country. the fight against drugs and drug addiction that Turkey has made great efforts to see that as a crime against humanity. The increasing use of drugs, the high profitability of illegal elements and the fight against drugs take international dimension. Emerging technologies have made the fight against drugs more difficult and have brought the problem to a global level. It supports international cooperation by effectively carrying out many studies aimed at preventing the use of drugs as well as its prevention. Turkey's geographical location and social structure of the EU's process of formation and reputation behind the historical background and the formation of the effective management approach, living in peace and political, social, economic and enabling the ability to create functional public institutions in the field of security, prosperity, creating Europe He wanted to take part in his thought. He has taken the necessary steps to become a full member of the European Union. Compliance laws have been put into effect in programs organized for the matching of the beneficiary country, which works with the public institutions and organizations of the member states which are able to implement the EU legislation effectively and effectively. In particular, necessary public administration structures were made at the highest level in matters related to the problem of drugs. prepared by the European Union, progress reports, it was stated that Turkey's significant progress in drug and substance abuse issues. Different approaches to public administration policies implemented in the fight against drugs have been implemented, and it is emphasized that the prohibitive practices are not successful, and the free policies towards treatment in the new period. Ten-year analysis of drug-use crimes was carried out by taking into account the drug policies of the EU countries. Screening method was used. The process and its contents were analyzed. Statistical analysis was performed by combining data. The interaction in the fight against drugs policy with the EU and Turkey were examined.