Aile şirketlerinin kurumsallaşma süreci, aile şirketlerinin kurumsallaşma unsurlarının performans üzerine etkisine dair bir araştırma
A study on the institutionalization process of family companies and the effect of the institutionalization factors of family companies on performance
  1. Tez No: 559344
  2. Yazar: ERSAN TURHANLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALPER ÖZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Aile Şirketleri, Kurumsallaşma, Performans, Family Companies, Institutionalization, Performance
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu araştırmada, aile şirketlerinin kurumsallaşmasının performans üzerindeki etkisi incelenmektedir. Bu çalışmada birinci bölümde aile şirketleri üzerinde durulmuş, ikinci bölümde aile şirketlerinin kurumsallaşma sürecinden bahsedilmiş ve kurumsallaşma ve performans unsurları üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde ise, aile şirketlerinin kurumsallaşma unsurlarının performansa etkisi üzerine ait bir araştırma yapılmıştır. Araştırma yapılırken anket yöntemine başvurulmuş ve regresyon yöntemini uygulayabilmek için SPSS yönteminden destek almıştır. Elde edilen bulgular detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this research, the influence of the institutionalization of family companies on performance is examined. In this study, the first part focuses on family companies, the second part discusses the institutionalization process of family companies and the institutionalization and performance elements are emphasized. In the third part, a research on the effect of institutionalization elements on the performance of family companies has been made. When the research was done, questionnaire method was applied and SPSS method was applied to apply the regression method. Obtained findings are explained in detail.