Exploring the relationship between teachers' mindset and their technology self-efficacy among the secondary school EFL teachers
Ortaokul yabancı dil öğretmenlerinin bilişleri ve teknoloji öz-yeterliliği arasındaki ilişkinin araştırılması
  1. Tez No: 564563
  2. Yazar: SEHER ERGEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FARHAD GHORBAN DORDİ NEJAD
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı dil, teknoloji, biliş, örtük yöntem, öz-yeterlilik, Foreign language, technology, mindset, implicit theories, self-efficacy
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Başkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Günümüz İngilizce öğretiminde teknoloji entegrasyonu büyük rol oynamaktadır, fakat teknik bilgi sahibi olma ve dijital aygıtlara ulaşabilmenin ötesinde birçok farklı faktör öğretmenlerin, teknoloji entegrasyonundaki başarısını etkilemektedir. Bu faktörlerden“öğretmenlerin teknoloji öz-yeterlilikleri”ve“öğretmenlerin bilişleri”bu çalışmanın iki değişkenidir. Çalışma öncelikle teknolojiyi kullanabilme becerileri üzerine daha sonra da bu becerilerin nereden geldiği hakkındadır. Çalışma, bu konula hakkında bazı raporlar sunmuştur. Bu nicel çalışma,demografik anket, Dweck's Mindset Instrument ve Computer Technology Integration Survey (CTIS)'i kapsayan 3 ölçeği cevaplayan İngilizce öğretmenlerinin (n=146) bilişleri ve teknoloji öz-yeterliliklerini incelemek için yapılmıştır. Data analizinde görüldüğü üzere çalışmanın değişkenleri arasında olumlu bir ilişki vardır. Ayrıca biliş, öğretmenlerin teknoloji kullanımı öz-yeterliliği için bir öngörücüdür. Bulgulara göre, teknoloji entegrasyonu İngilizce öğretmenleri için oldukça önemlidir. Bu sebeple İngilizce öğretmenleri daha iyi öğretme ortamı için çalışmanın değişkenlerini içselleştirmelidir.
Özet (Çeviri)
Technology integration plays an integral role in the English language teaching classrooms today, yet many factors other than having the technical knowledge and accessing to digital devices contribute to teachers' success at technology integration in teaching. Among these are“teachers' technology self-efficacy”and“teachers' mindset”- the two variables of this study. The former is about their ability to use technology and the latter is about their understanding about where ability comes from. The research presents little reports on this topic. This quantitative study was conducted to examine the relationship between teacher's mindset and their technology self-efficacy among the in-service English teacher (n=146) who completed three instruments including demographic questionnaire, Dweck's Mindset Instrument (DMI) and Computer Technology Integration Survey (CTIS). As it is shown in data analysis there is a positive correlation between the variables of the research. Moreover, the mindset is a predictor of teachers' technology use self-efficacy. According to the findings, technology integration is essential for English language teachers. Regarding that, English language teachers should internalize the variables of the examination to have a better teaching atmosphere.