Electromagnetic target classification by using time frequency analysis and neural networks
Zaman-frekans analizi ve sinir ağları kullanılarak elektromanyetik hedef sınıflandırılması
  1. Tez No: 56649
  2. Yazar: TÜRKER İNCE
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. GÖNÜL TURHAN SAYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektromanyetik hedef sınıflandırma sistemi, zaman-frekans analizi, Wigner dağılımı, Çok Katlı Algılayıcı, Kendiliğinden Organize Olan Özellik Dönüştürücü, Asıl Eleman Analizi vi, Electromagnetic target classification system, time-frequency analysis, the Wigner distribution, multilayer perceptron, the self-organizing feature map, principal component analysis IV
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZ ZAMAN-FREKANS ANALİZİ VE SINIR A?LARI KULLANILARAK ELEKTROMANYETİK HEDEF SINIFLANDIRILMASI ince, Türker Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan Ortak Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Kemal Leblebicioğlu Ağustos 1996, 115 sayfa Bu çalışmada, zaman-frekans analizi ve sinir ağları kullanılarak yeni elektro manyetik hedef sınıflandırma sistemleri tasarımı sunulmuştur. Bütün önerilen sistemlerde, zamandaki giriş bilgisinden özelliği olan vektörlerin elde edilmesi için, doğal enerji yorumuna sahip olması nedeniyle Wigner dağılımı kullanılmıştır. Sınıflandırma amacıyla Çok Katlı Algılayıcı, Kendiliğinden Organize Olan Özellik Dönüştürücü ve Asıl Eleman Analizi metodlarından birisi kullanılmıştır. Önerilen sınıflandırma sistemlerinin performans analizleri değişik çaplara sahip tam iletken küreler ve tam iletken küçük boyutlu uçaklara ait mevcut veritabanı kullanılarakgerçekleştirilmiştir. Ayrıca, önerilen sistemlerden birisinin değişik versiyonu kullanılarak yapılan simulasyonlarla sınıflandırılmış hedef bilgisine ait görünüş açısının tahmin edilebilirliği gösterilmiştir. Önerilen sistemlerden en iyi olanına ait gürültü performansı, giriş bilgilerine sadece test aşamasında Gauss gürültüsü katılarak, analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELECTROMAGNETIC TARGET CLASSIFICATION BY USING TIME-FREQUENCY ANALYSIS AND NEURAL NETWORKS ince, Türker M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Kemal Leblebicioğlu August 1996, 115 pages In this thesis, the design of new electromagnetic target classification systems by using time-frequency analysis and neural networks is presented. For extracting the feature vectors from the time-domain input data, the Wigner distribution is utilized in all proposed classification schemes mainly because of its distributed en ergy interpretation. The multilayer perceptron, the self- organizing feature map, and the principal component analysis are employed alternatively for classifica tion purpose. The performance of each classification scheme is examined with the available time-domain database of perfectly conducting spheres of different IIIdiameters and perfectly conducting small scale airplanes. Also, by modifying one of the proposed classification schemes, the feasibility of estimating the aspect angle of a classified input data is demonstrated with simulations. The noise per formance of the most promising classification scheme is analyzed by using input data with additive Gauss noise in testing phase only.