Çok katlı pazarlama kadın kabul günleri uygulaması: Malatya örneği
Multi level marketing women's admission days application Malatya case
  1. Tez No: 567218
  2. Yazar: İMREN SALDUZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ CÖMERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çok katlı pazarlama, Doğrudan pazarlama, Multi-Level Marketing (MLM), Direct Marketing
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
Artan rekabet ortamının, müşteriye etkin ve hızlı cevap vermeyi zorunlu kıldığı günümüz dünyasında işletmeler varlıklarını uyguladıkları yöntemlerle belirlerler. Günümüzde çok büyük markaların bile yeni arayışlarla kullanmaya başladığı çok katlı pazarlama yöntemi, doğrudan pazarlama yöntemlerinden biridir. Çok katlı pazarlama yönteminin, ilaç endüstrisinden, kozmetik ürünlere ve en nihayetinde ev araç ve gereçlerine kadar birçok alanda tercih edilen bir yöntem olması, gelişmesine ve etkin kullanımına olanak sağlamıştır. Bazı illegal yöntemlerle benzerlik göstermesi ise yoğun eleştiri almasına ve önyargılı tavırlara maruz kalmasına neden olmuştur. Bu ağır eleştiri ve önyargılı tavırlarla geçirilen bir dönemin ardından yapılan çalışmalar neticesinde dünyaya adını çok başarılı firmaların gerçekleştirmiş oldukları büyük cirolarla duyurmuştur. Çok katlı pazarlama yönteminde, bünyesinde çalışan kişilere uyguladığı etkin prim sistemleri, yükselme seçenekleri ve çeşitli ödüllendirme yöntemleri ile gerek bir işi olan gerekse düzenli bir işe sahip olmak isteyen kişilerin dikkatini çekmesine olanak sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
In a world that severe competition surrounding makes effective and agile response to the customer necessity, the corps determine their existence by the methods they choose. Multi-Level Marketing (MLM) recently even the big companies begin to use throughout looking for alternatives is a method of direct marketing devices. Being a method prefered from the pharmaceutical industries to cosmetic products and lastly those for homeland has provided opportunity for Multi-Level Marketing methodology to improvement and effective usage. On the other hand, similarity to some illegal ways has resulted in a lot of stick and prejudiced approaches. Yet after a period in which subjected to critics and prejudice, thanks to the executions, it has gotten known through the world by the huge turnovers realized by very successful firms. Multi-Level Marketing (MLM), with the efficient premium systems practiced for those working for, promotion opportunities and different rewarding alternatives, has taken attention by not for jobholders but also those who want a work routine.