Kamu kurumlarında iç kontrol sistemi ve iç denetim: Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda İç Kontrol Sistemi etkinliğinin araştırılması
Internal control system and internal audit in public institutions: investigation of the efficiency of Internal Control System In The Ministry Of.Treasury And Finance
- Tez No: 571194
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET NURİ SALUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: kamu, iç kontrol, iç denetim, işletme
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Etkin bir iç kontrol sisteminin varlığı; finansal raporların güvenilirliğini sağlama, Kurumun belirlediği hedeflere ulaşma ve yasal düzenlemelere uyma açısından büyük önem taşımaktadır. Başarılı bir yönetim için, iç kontrol sistemi doğru anlaşılmalı, işletme hedefleri doğrultusunda sağlıklı bir biçimde kurulmalı ve uygulanmalıdır. Son yıllarda dünyada meydana gelen ekonomik skandallar sonucunda; Kamu Kurumlarında, iç kontrol sisteminin ve iç denetimin yetersiz olduğu görülmüştür. Günümüzde işletmeler halen iç kontrol sisteminin önemini tam olarak anlayamamış ve işletme içinde sağlam bir iç kontrol sistemi kurmuş değildirler. Oysaki iç kontrol, şirketlerin bütün bölümlerinde meydana gelen faaliyetlerin izlenip, kontrol edilip ve hataların giderilmesi için oldukça önemli bir yapıdır.
Özet (Çeviri)
The existence of an effective internal control system; It is of great importance to ensure the reliability of financial reports, to reach the targets set by the Agency and to comply with legal regulations. For a successful management, the internal control system should be properly understood and properly installed and implemented in line with business objectives. As a result of the economic scandals in the world in recent years; The internal control system and internal audit were insufficient in public institutions. Nowadays, enterprises are not able to fully understand the importance of the internal control system and have not established a sound internal control system within the enterprise. However, internal control is a very important structure in order to monitor and control the activities occurring in all departments of companies and to eliminate errors. Keysword:public, internal control, internal audit, operation