تحديث تدريس مادة الوقف- أنموذج ريادي
Vakıf müfredatının eğitimini modernize etme-prototip model (Modernizing teaching curriculum of Waqf - A leading model (A combination approach of: Theoretical & practical, heritage & modern, with conventional & online applications))
  1. Tez No: 574023
  2. Yazar: ABDULHALİM MAHMOUD ZEİDAN NASSER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHAMMED HARB
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Eğitim ve Öğretim, Economics, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Vakıf, Finansal Ürünler, İslami Finansal Kurumlar, Erasmus +, eğitimde sosyal medya. Eğitim reformu, Vakıf ve Ekonomi, Waqf, Financial Products, Islamic Financial Institutions, Erasmus+, social media in education. Education reform, Waqf & Economy
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 249
Özet
Araştırmacı, yeni bir metodoloji ve metodolojiye önerilen bir yaklaşım sunmuştur. Ayrıca direk veya internet üzerinden eğitim için bir ders kitabı olmaya uygun olup alanında modern bir ders kitabına örnek teşkil edecek şekilde tasarlamıştır. Kitabı ders olarak okutmada saha ziyaretlerini, pratik ödevleri ve materyali öğretmede pratik deneyimini belgelendirmiş bir uygulama mekanizması oluşturmuştur. Bununla beraber uluslararası deneyimdeki facebook, whatsapp, Telgram, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya araçlarını en modern yöntemlerini ve öğretim alanında kullanımını kullanma. En önemli sosyal medyanın (facebook, whatsapp, Telgram, Twitter ve Instagram vb.) çok yönlü Kullanımına ek olarak sosyal medyada en modern eğitim yöntemlerine uygun ve uluslararası deneyimlerini sentezleyerek kullanmıştır. İstanbul- Sabahattin Zaim Üniversitesinde bir örnek dersin eğitimi uygulanmış ve denemesi belgelenmiştir.
Özet (Çeviri)
هدفت هذه الدراسة إىل تقدمي مقرتح ملنهج ومنهجية جديدة مع تصور أمنوذجي لكتاب تدريسي حديث، يصلح للتدريس املباشر واالفرتاضي )اونالين(، وآلية تطبيق تستخدم الكتاب والزايرات امليدانية والتكليفات العملية وتوثيق التجربة العملية يف تدريس املادة. كما سلط الباحث الضوء على إمكانية استخدام وسائل التكنولوجيا احلديثة كوسائط التواصل االجتماعي يف اجملال التدرييب يف التجارب العاملية املميزة، مبا يتناسب مع منظومة إرامسوس+. وقد اتبع الباحث بعض املنهجيات العلمية اليت ترتبط ابملوضوع، أمهها املنهج االستقرائي من خالل استقراء واقع مشكلة البحث هبدف مجع البياانت الالزمة من أجل التعرف على خصائص املشكلة وتشخيص اجلوانب املتعلقة هبا. وكذلك قام ابجراء 135 مقابلة مع شخصيات علمية، وتطبيق جتربة عملية يف جامعة صباح الدين زعيم- إسطنبول )2016 - 2017م(. وقدم البحث عددا من اإلضافات اهلامة واجلديدة تعترب نتائج البحث. الكلمات املفتاحية: الوقف، مناهج، تدريس الوقف، مناهج شرعية، إرامسوس، الوقف اقتصاداي. The researcher presented a suggested approach of a new discipline and modern methodology, with a suggested model design for a modern teaching book, suitable for conventional and online learning. It's a blended scheme, that uses books, field visits, practical assignments and practical experience in teaching the material. It emphasizes the use of the most popular social media as a versatile effective communication applications. The search tries to provide a hybrid format that complies with the main parameters of the Erasmus+ program ensuring the dynamic mobility of the youth & direct interaction with the real market applications & practices. It also documents of the trial-teaching period of the prelminary material that was applied and tested at the IZU, Istanbul (2016-2017).