Türk vergi sisteminde elektronik tebligat: Eskişehir ili üzerine bir inceleme
Electronic notification in Turkish tax system: An investigation on Eskişehir province
  1. Tez No: 577785
  2. Yazar: NEŞE BECERİKLİCAN
  3. Danışmanlar: PROF. ALİ ÇELİKKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: elektronik tebligat, kayıtlı elektronik posta, e-devlet, electronic notification, registered electronic mail, e-government
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte bilgisayar ve internet kullanımı her alana yayılmıştır. Devletler de bu gelişmelerden büyük ölçüde etkilenmişlerdir. Dolayısıyla elektronik devlet anlayışı benimsenmiştir. Böylece e-devlet uygulamaları ortaya çıkmıştır. Türkiye de gelişmelere ayak uydurmuştur. Ülkemizde en önemli gelir kaynağı vergilerdir. Vergi gelirlerinin tahsil edilmesi için tebliğ edilmesi şarttır. Bu yüzden tebligat Türk vergi sisteminde önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte tebligatlar elektronik ortamda yapılmaya başlanmıştır. Türk vergi sistemine elektronik tebligat 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile girmiştir. Çalışmada öncelikle tebligat hakkında genel bilgiler verilmiştir. Daha sonra elektronik tebligat ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Son kısımda Türk vergi sisteminde elektronik tebligat uygulaması ile ilgili hususlardan bahsedilmiştir.
Özet (Çeviri)
In recent years, with the technological developments, the use of computers and the Internet has spread to all areas. States were also greatly affected by these developments. Therefore, the concept of electronic state has been adopted. Thus, e-government applications have emerged. Turkey has been able to keep pace with the developments.The most important source of income in our country is taxes. Tax revenues must be notified to be collected. Therefore, notification has an important place in the Turkish tax system. With the technological developments in recent years, notifications have been started to be made electronically. Electronic notification entered Turkish tax system with Tax Procedure Law No 456, General Communique. In the study, general information about notification is given first. Then, explanations made regarding electronic notification. the last part, the issues related to the application of electronic notification in Turkish tax system are mentioned.