İnşaat işletmelerinde finansal tablolar analizi bir firmada uygulama
Analysis of financial statements in construction companiesapplication in a company
  1. Tez No: 580043
  2. Yazar: HAFİZE FİLİZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT DONDURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Finansal, Analiz, Tablolar, İnşaat, Financial, Analysis, Tables, Construction
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Finans, işletmenin ihtiyaç duyduğu fonları en uygun koşullarda sağlamak ve elde edilen fonların en etkin şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Finansal analiz, firmanın kendisi ile ödünç veren kurumlar veya yatırımcılar tarafından yapılabilir. Finansal analiz, mevcut durum ve şirketlerin hem yatırımcılar hem de kredi kuruluşları açısından beklenen performansları için büyük önem taşımaktadır. Finansal analiz, mevcut durumun değerlendirilmesi ve işletmenin finansal tablolarından yararlanarak geleceği tahmin etmesidir. Finansal analizde önemli olan, analizin amacına uygun olarak hesap yapmaktır. Her ne kadar piyasa değeri finansal tablolarda görülmese de, finansal tablolarda elde edilen bilgilerle piyasa değerindeki düşüş veya azalışı etkileyebilecek değişiklikleri görmek mümkündür. Yapılan çalışmada özel bir inşaat sektörünün 2014 ve 2018 yılları itibari ile finansal tablolarının sonuçları ele alınacaktır. 2014 senesine oranla 2018 yılında yaşanılan gerilemenin sektörde gerek ekonomik açıdan gerekse istihdam açısından oldukça olumsuz etkiler gösterdiği görülmüştür. Çalışmada, inşaat sektöründeki ekonomik sorunların ardından finansal tablolar tartışılacaktır.
Özet (Çeviri)
Finance is to obtain the funds required by the enterprise in the most favorable conditions and to ensure the most effective use of the funds obtained. Financial analysis can be carried out by the company itself as well as by the lending institutions or investors. Financial analysis is of paramount importance for the current situation and expected performance of companies in terms of both investors and credit institutions. Financial analysis is the evaluation of the current situation and estimating the future by making use of the financial statements of the entity. What is important in financial analysis is the making of accounts in accordance with the purpose of the analysis. Although the market value is not seen in the financial statements, it is possible to see the changes that will affect the decrease or decrease in the market value with the information obtained from the financial statements. In the study, the results of the financial statements of a private construction sector as of 2014 and 2018 will be discussed. Compared to 2014, the decline in 2018 was seen to have very negative effects both in economic and employment terms in the sector. In the study, financial statements after the economic problems in the construction sector will be discussed.