Dış pazarlara girişte markalaşmanın önemi ve Turquality'nin ihracat performansına olan etkilerinin incelenmesi
Importance of branding in accessing to foreign markets and analysis to effect of Turquality on export performance
  1. Tez No: 581815
  2. Yazar: GÜLSEREN AKBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Turquality, ihracat, uluslararası pazar, dış pazar, markalaşma, Turquality, export, international market, branding
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Dış Ticaret Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Bu araştırmada işletmelerin Turquality desteğinin ihracat düzeyine etkisi hakkındaki görüşleri incelenmiştir. Bu kapsamda her ülke ulusalar arası pazara yayılmayı önemsemektedir. İşletmelerin uluslararası pazarlarda yayılmalarının arkasında birtakım nedenler vardır. Bu nedenler yabancı ülkelere hizmet verebilmek, tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün sağlamak, kendi ülkelerinin kalkınmasına katkıda bulunmak ve işletmenin kâr hacmini arttırmaktır. İşletmelerin yabancı ülkelerdeki ticari faaliyetlerindeki durgunluğu veya düşüşü en aza indirmek için farklı ülke pazarlarında aktif olduğu görülmektedir. Ayrıca şirketler markalaşma ile birlikte küresel olup olmaması önemsenmeksizin uzun vadede rekabet gücünü arttırıp müşterilere değer katarak prestij kazanırlar. Bu amaçla Turquality programı işletmeye ve tüketiciye marka bilinci aşılamaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the opinions of the companies about the effect of the Turquality support on the export level were examined. In this context, every country attaches importance to spread to the international market. There are a number of reasons behind the spread of companies in international markets. These reasons are to provide services to foreign countries, to provide products suitable to the need of consumers, to contribute to the development of their countries and to increase the profit volume of the companies. It is observed that companies are active in different countries' markets in order to minimize stagnation in their commercial activities in foreign countries. Furthermore, companies gain prestige by increasing their competitiveness in the long term and by adding value to customers regardless of whether they are global or not.